(Tai oikeastaan 972 grammaa.)

Ostin tämän langan aikoinaan Vihervaaraa varten. Värivaihtoehdot olivat rajalliset, mutta opiskelijan oli tyydyttävä siihen, mitä halvalla sai, vaikka väri ei kauheasti miellyttänytkään. Ajattelin, että ehkä totun ja opin tykkäämään siitä jossain vaiheessa. Myöhemmin alennuksesta löytyi myös toivotumpaa väriä (joka pääsi puikoille heti, mutta on marinoitunut laatikon pohjalla yli kaksi vuotta...) ja ruskea lanka jäi odottamaan jotain muuta projektia.

Mitään vaatetta en siitä halunnut, ainakaan itselleni. Ravelryä surffatessani silmiini osui tämä peitto. Projekti olisi oivallinen kyhäilytyö, kun paksusta langasta tulee nopeasti valmista jälkeä. Neulomisosuus olikin valmis aikataulun puitteissa, mutta kun tajusin, että kyhäily jää joka tapauksessa vaiheeseen, en jaksanut pitää kiirettä langanpäiden päättelyn kanssa ja peitto valmistui lopulta vasta syyskuussa.

KYH #5

Ohje: Novita Syksy 2007, malli 87
Lanka: Novita Mambo (647)
Puikot: 8 mm
Menekki: 444 g
Aloitettu: 5.6.
Valmis: 19.9.

Ohjeen mukaisessa peitossa olisi ollut 70 silmukkaa, minulla oli 100, eli peitosta tuli kolme ruutua leveämpi kuin ohjeessa. Samoin korkeutta tein kolme ruutua enemmän. Yhden ruudun koko on 10 s x 14 krs (ohjeessa 10 x 16). Viimeistelynä kastelin peiton ja levittelin sen pyyhkeen päälle kuivumaan. Sen kummemmin en alkanut siis pingottelemaan. Kokoa peitolla on about 80 x 85 cm.
 

Ohje: omasta päästä, kiinteitä silmukoita
Lanka: Novita Mambo (647) kaksinkertaisena
Koukku: 8 mm
Menekki: 528 g
Aloitettu: 17.9.
Valmis: 19.9.

Halusin päästä lopustakin langasta eroon, ja sain inspiraation virkata korin olohuoneeseen. Sinne se passaa värityksensä puolesta kuin nenä päähän. Alun perin aioin tehdä kaksi koria, mutta havaitsin kaksinkertaisella langalla virkkaamisen syövän lankaa aivan tolkuttomasti. Pohjan koko on n. 35 x 35 cm ja korkeutta virkkasin niin paljon kuin lankaa riitti. Lopuksi käänsin reunan kaksinkerroin. Reuna ei olisi muutenkaan pysynyt yksinkertaisena pystyssä, kun virkkuujäljestä tuli kaksinkertaisesta langasta huolimatta aika löperöä. Seuraava koukkukoko kasista alaspäin olisi ollut nelonen, joka olist taas ollut hivenen pieni Mambon paksuiselle langalle. Mutta ihan hyvä siitä tuli, ja nyt saa kaukosäätimet pois pöydältä pyörimästä. :)

ps. Tämän vuoden langankulutussaldo sivupalkissa ei ole ajantasalla, päivitän sitä sitä mukaa, kun saan valmistuneita töitä esiteltyä.