Kokeilin ensimmäistä kertaa elämässäni huovutusta ja tein äitille lapaset joululahjaksi. Lopputuloksesta tuli ihan onnistunut ja huovutuskin onnistui ihan kertayrittämällä. Peukut tosin jäi aika isoiksi, mutta mitä pienistä (tai tässä tapauksessa isoista, heh heh). Otin mitat ennen ja jälkeen pesukonekäsittelyn. Lapasen pituus ennen pesua 42 cm ja jälkeen 24,5 cm, leveys 16 cm / 11 cm. Peukku muuttui seuraavasti: pituus 13 cm / 9 cm, leveys 8,5 cm / 6 cm. Käytin 60 asteen pesuohjelmaa, linkous taisi olla 1000 tai 1200 kierrosta minuutissa ja lapasten mukana koneessa oli pari pyyhettä ja pesupallo pesuaineineen. Aika pienenä myttynä nämä tulivat koneesta ulos, mutta onneksi sain venytettyä niitä isommaksi. Oli tarkoitus kirjoa jotain koristeita näihin, mutta se ei oikein ottanut onnistuakseen ja sitten tulikin kiire saada lapaset pakettiin.

Ohje: Huovutetut sydänlapaset (ilman koristeluita)
Lanka: Novita Huopanen (160)
Puikot: 8 mm
Menekki: 120 g

Miehen sisaruksille annoimme joululahjaksi herkkukorit, joissa oli ostettujen tarvikkeiden lisäksi myös itsetehtyjä keksejä ja suklaakonvehteja. Mukaan oli tarkoitus laittaa myös huovutetut patakintaat, mutta kaikessa kiireessä en ehtinyt tehdä niitä valmiiksi. Eikä ne loppujen lopuksi olisi edes mahtuneet sinne korin sisään, joten saamme pitää tämän kintaan sitten oman keittiön koristuksena. :)

Ohje: oma sovellus, vinkkiä katsottu täältä
Lanka: Aade Lõng Heie + koristeluihin seiskaveikkaa
Puikot: 8 mm
Menekki: 67 g

Oli vähän vaikea ennustaa, että minkä kokoinen tästä olisi pitänyt tehdä, kun en seurannut mitään valmista ohjetta. Vähän katselin vinkkejä tuosta Novitan ohjeesta, vaikka käytinkin eri lankaa, jonka huopumisominaisuuksista mulla ei ollut mitään hajua. Ihan soppelin kokoinen tästä lopulta tuli. Tarkoitus oli ottaa tästäkin mitat ennen ja jälkeen pesun, mutta en muistanut. Tämän pyöräytin pesukoneessa seuranaan vain tyhjä pesupallo. Pesuohjelma oli 40 asteen kirjopesu ja linkous 400 kierrosta minuutissa. Ehkä vähän tiiviimpi olisi saanut tuosta huovutusjäljestä tulla, mutta en uskaltanut pyöräyttää koneessa enää toistamiseen, joten olkoon tuommoinen nyt. Ehkä tuonne sisään pitäisi ommella joku vuori tai sitten käyttää vain sisustusesineenä. ;) Ihanan pehmeä lopputulos oli kyllä, ei mitään koppuraa, niin kuin tuo Huopanen oli. Tosin sitä linkosinkin aika voimakkaasti, joten ehkä siinä syy. Tässä vielä kuva ennen ja jälkeen pesukonekarusellin.

Tänä viikonloppuna oli tarkoitus pingottaa Lily of the Valley Shawl, mutta mies ei ehtinyt katkoa jostain rautalangasta mulle pingotuskeppejä. Toivottavasti ensi viikonloppuna pääsisin jo huivia esittelemään. Tosin ahdistaa jo etukäteen valokuvien ottaminen, kun sisällä on niin pimeää, mutta ulkona valkoisen huivin kuvaaminen voi myöskin olla vähän haasteellista. Miehen paitaankin oli tarkoitus se vetskari ommella paikoilleen, mutta onnistuin luistamaan siitäkin hommasta toistaiseksi. Se pitäisi kyllä oikeasti saada tehtyä, että mies pääsisi jo käyttämään lahjaansa. Onneksi sentään sain kaivettua ufoutuneen Coffee tunicin neulekorin pohjalta esille ja se on taas aktiivisesti työn alla. :)