Jipii, vihdoinkin jotain valmista! Nämä sukathan ovat olleet n. kuukauden työn alla, ja välillä vaan iski innottomuus olla tekemättä oikeastaan yhtään mitään. Nyt sain nämä kuitenkin valmiiksi motivointisukkieni avulla ;) Söderat ovat seuraava kohde, ja tänään aloittelinkin kantapäätä toisesta sukasta. Mutta niitä kuvia:

2397685875_fde588156f.jpg?v=0

2398518166_9a1c761899_m.jpg2398518692_b3c4c28818_m.jpg

Ohje: oma
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Menekki: 184g

Alunperin näihin piti tulla vaaleanvihreää ja tuota tummemman punaista lankaa, mutta sitten se ei tuntunutkaan enää hyvältä idealta. Ei mulla ole edes mitään vaatteita, minkä kanssa niitä olisin voinut käyttää. Ei mulla taida olla kyllä mitään sellaisiakaan vaatteita, mitä näiden kanssa voisi käyttää, mutta siltikin nämä ovat mielestäni tosi kivat :) Alussa oli 66 silmukkaa, joista kavensin kolme kertaa kuusi silmukkaa, eli varren lopussa silmukoita oli 48. Nilkan kavennukset olisin voinut tehdä vähän aikaisemmin, sillä nyt nuo ovat vähän löysät nilkasta. Ei muuten loppunut lankakaan, joten ei tarvinnut korkata niitä varalle ostamiani keriä :)

Sain nuo valmiiksi joskus yhden aikaan yöllä. Oli pakko saada valmiiksi ennen nukkumaanmenoa, että saan kastella ne ja laittaa yöksi kuivumaan ja siliämään. Ensimmäinen kerta, kun jotenkin viimeistelen sukat. Yleensä ne päätyy suoraan puikoilta jalkaan, enkä ole nähnyt tarpeelliseksi mitään viimeistelyjä. Enpä tiedä, onko nuo nytkään sen kummemmat, mutta halusinkin kokeilla, että huomaanko mitään eroa. Syy sille, miksi sain nämä niin myöhään valmiiksi, on tämä:

2397687543_0bd9fba2aa.jpg?v=0

En malttanut laskea tuota käsistäni. Ensimmäistä kertaa teen kakkosen puikoilla yhtään mitään, ja ei voi muuta sanoa, kuin että ohuet puikot yhdistettynä tuollaiseen mallineuleeseen on yhtä kuin erittäin hitaasti valmistuvaa jälkeä. Tuota joustinneulettakin tein jo varmasti pari tuntia, ellen kauemmin, puhumattakaan palmikko-osasta. Nyt on tuo D-kuvio, eli toinen vasemmalta, tehty kertaalleen läpi, muut kaksi kertaa. Täytyy sanoa, että lankavalinta ei ehkä osunut ihan nappiin, mutta kun en tosiaan ole mikään lankaekspertti, eikä kokemusta tuosta langasta aikaisemmin ollut. Ei tuon neulominen kuitenkaan ihan täyttä tuskaa ole, vaikka välillä meinaakin puolet silmukasta jäädä pois matkasta ja lanka ikävästi "hajoaa". Hitaasti, mutta varmasti nämä kuitenkin edistyvät, ja toistaiseksi ohjeen tulkinnassakaan ei ole tullut mitään hankaluuksia :)

Söderoiden kanssa olen päätynyt nyt sellaiseen ratkaisuun, että teen tuon toisen sukan valmiiksi, ja sitten puran toisen sukan vartta. Haluan korjata sen yhden virheen, sekä lisäksi koittaa tehdä varren lisäykset näkymättömämmin ja korjata ne rumat löysät nurjat silmukat. Toivottavasti onnistuu, sillä tuo näyttää kyllä aika rumalta.. :(