Lapasten neulominen ei huvittanut, kun niissä pitää jatkuvasti kääntää ja vääntää. Niinpä halusin aloittaa jotain yksinkertaista. Mario-myssy valmistui yhdessä päivässä olympialaisia katsoen.

2784882432_79cc51081e.jpg?v=0
Ohje: Mario-myssy
Lanka: Novita Jenga
Puikot: 5mm
Menekki: 90g

2784883718_d62e68fe9a.jpg?v=0

Nuo värit menee vähän tyhmästi, mutta eipä sille mitään voi. Aluksi tummaa punaista oli enemmän ja lopussa taas vaaleampaa. Ehkä väripätkät olisi saaneet olla vähän lyhyempiä, niin ei olis tullut tuollaisia raitoja, vaan mielummin läikkiä.

Aluksi luulin, että myssystä tule aivan liian iso. Lankakin näytti uhkaavasti loppuvan. Tiheys näytti kuitenkin täsmäävän ohjeeseen, joten päätin neuloa myssyn loppuun asti. Ei se lopulta niin iso olekaan, vaikka saisi olla ehkä vähän tiukempi. Eipä ainakaan pipon pitäisi kiristää! Heh heh.. Pipon sisälle mahtuu isompikin nuttura, mikä on mukava asia. Tiukoissa pipoissa on nimittäin se huono puoli, että hiusten pitää olla auki tai muuten niskaan tulee typerä muhkura. Lankaa jäi pieni nöttönen, josta ei kyllä saa tehtyä mitään. Tai ehkä korkeintaan jonkun pienen koristeen.

2784031657_5a8627a400.jpg?v=0

Tämän koristeen virkkasin ihan itse :D Jotenkin tähän myssyyn kuuluu tehdä joku koriste, kun alkuperäisessäkin on. Hameen helmavirkkaukset innostivat kokeilemaan virkkausta lisää. Olen tosi ylpeä itsestäni, kun heti ekalla kerralla sain ihan kelvollisen tuloksen aikaiseksi, sillä en tosiaan ole mikään virkkausvirtuoosi. En edes muista, että millon olen viimeksi virkannut. Pitäisikin herätellä sitäkin tekniikkaa uudelleen henkiin :) Tuo nauha tuli viime viikolla Yves Rocherin mainoskirjeen mukana ja se piti heti tietysti napata talteen. Jeah.

2784033203_b59bdf6d47.jpg?v=0

Miehen mielestä pipo ei kuulemma ole yhtään mun tyylinen ja näytän joltain rastafarilta! Tästä taitaakin tulla mun lempparipipo, jota pidän koko talven, minne ikinä menenkin ;)

Muista käsitöistä sen verran, että Revontuli on ollut koko päivän pingottumassa, joten siitä lisää huomenissa. Lapaset ei oikein edisty, kun ei jaksa kääntää ja vääntää. Puikot ei sovi siihen projektiin, kun päät on liian tylpät, joten palmikon teko ilman apupuikkoa on vähän hankalaa. Niin ja sitten purin vihdoin sen kietaisujakun, pitänee keksiä niille langoille uusi elämä. Sitä ennen pitäis kyllä se bolero saada valmiiksi..