Kävin eilen vähän penkomassa vanhaa vaatehuonetta vanhempieni luona, ja mitäs sieltä löytyikään. No tietysti ensimmäinen koskaan tekemäni villapaita, ensimmäiset villasukat ja säärystimet. Toivottavasti olen edes vähän kehittynyt noista ajoista..

2413316248_125c35ef2c.jpg?v=0

Paita on tehty ilmeisesti Novitan Floricasta. Etukappaleesta tuli vähän liian kapea kiristävän kirjoneuleen vuoksi, joten takakappaleesta piti sitten tehdä vähän leveämpi. Harmittaa, kun en ole viitsinyt olla huolellinen myöskään kaula-aukon viimeistelyn ja saumojen ompelun kanssa. Eipä tuota puseroa ole pidetty kuin pari kertaa. Tekisi mieli purkaa langat parempaan talteen, mutta toisaalta en tiedä raskinko, ja toisaalta tulisiko niitä mihinkään edes käytettyä.

2413316864_401c7be5a8.jpg?v=0

Nuo säärystimet mahtuisivat jollekin vähän paksumpipohkeisemmallekin! :D Taas huomaa, että kirjoneule ei ole hallussa, kun keskeltä on leveämpi ja vastaavasti alusta ja lopusta kapeampi työ. Villasukat on varmaan tehty ensimmäisenä käsiin saaduista langoista, eikä siinä ole paljon mietitty langan paksuutta tai muita vastaavia sivuseikkoja :D Hirveät muhkurat! Näistäkin on langat vielä päättelemättä (aikamoinen työ olisikin ollut), joten sukat eivät valitettavasti päätyneet kenenkään käyttöön :D Ihan tosissani aioin nämä äidilleni silloin antaa..

2413317538_7a64a0554a.jpg?v=0

Lisäksi löysin myös muodottoman virkatun kassin. Tuon ajattelin ihan tosissani purkaa, sillä noita lankoja on enemmänkin, ja niistä voisi tehdä jotain kivaa vielä. Kaikkea sitä on tullutkaan tehtyä.. Mutta kassin sisältä löytyy kivoja juttuja:

2412492785_6ddd307173.jpg?v=0

Muutama joskus muinoin aloitettu villasukka, sekä monta pientä nyssykkää erilaista tuntematonta lankaa. Ei noista kyllä mitään suurempaa saa aikaiseksi, mutta ajattelin silti ottaa nuo mukaani. Osan tunnistin seiskaveikoiksi, ne pääsevät sukkiin raidoiksi, ja villapaidasta jäänyttä Floricaa (?) oli myös

En vieläkään pääse esittelemään Söderoita :( Sukat ovat kyllä valmiit, mutta täällä on ihan hirveä ilma, joten en viitsinyt lähteä pyörällä ostamaan sitä satiininauhaa. Käydään siis sitten, kun mies tulee töistä. Voi vitsi, kun vielä vähän aikaa sitten näytti siltä, että tännekin tulee kevät. Mutta mitäs vielä, lunta pyryttää ties monettako päivää putkeen :( Joops, laitetaanpas tähän loppuun vielä itselle muistiin, että Söderat painoivat 122 grammaa. Jospa niitä sitten illalla pääsisi vihdoin esittelemään! :)