Vihdoinkin sain iskän joululahjasukat valmiiksi. Ensimmäisen sukan kanssa ei ollut mitään ongelmia, mitä nyt jatkuva palmikon neulominen alkoi ottaa vähän aivoon. Toiseen sukkaan päätin tehdä palmikon kierron toiseen suuntaan, muuta jäljestä tuli ihan erinäköistä. Lisäksi huomasin, että olin n. kymmenen kerrosta aikaisemmin tehnyt yhteen palmikkoon kierron väärään suuntaan, joten päätin purkaa koko palmikko-osuuden ja aloittaa sen alusta. Loppusukka sujuikin sitten ongelmitta.

1079542.jpg

Varsi on neulottu 1o 1n , oikeat silmukat kiertäen. Tulipa paljon siistimpää jälkeä kuin neuloessa oikeat silmukat normaalisti. Aion kyllä toteuttaa tuota vielä jatkossakin. Varresta tein melko lyhyen, jotta iskä ei ottaisi näitä sukkia "työkäyttöön" ja ne pysyisivät kauemmin hyvinä. Kantapäästä tein vahvistetun, koska ne kuluvat herkästi. Palmikot ovat leveydeltään kaksi silmukkaa, kierto joka 3. kerros. Kavennukset tein tavoilleni uskollisena sädekavennuksena ;)

Lankana myöskin uskollisesti 7 veljestä ja puikot 3,5mm. Silmukoita yhteensä 56, sukan koko n. 43.

Hei, kertokaapas mulle, että miten neulotaan sellainen palmikko, jossa oikeiden silmukoiden keskelle neulotaan nurjaa? Joissain töissä olen sellaista nähnyt, mutta ohjetta ei ole ollut mukana. Olisi kiva kokeilla sellaisenkin tekemistä. Olen vissiin hurahtanut näihin palmikoihin, sillä nyt työn alla on palmikkopipo luonnonvalkoisesta Mambosta. Saapa nähdä tuleeko siitä liian iso, kun itse sovelsin ohjeita ja laskin silmukoita tuolle langalle sopivaksi.

Löysin aivan ihanan kietaisujakun, jonka tekemistä haluaisin kokeilla. Tuohon voisi käyttää niitä vaaleanruskeita seiskaveikkoja, joita pitäisi kyllä vielä käydä ostamassa lisää. Tuo olisi niin nätti neule, mutta en tiedä, olisiko vähän liian haastava minulle...