Kymmenes kyhäilypäivä meneillään, joten on aika katsastaa, miten homma etenee. Raapustin tätä näköjään niin kauan, että vuorokausikin ehti vaihtua, eli yhdettätoista päivää jo mennään.

 

KYH #1

Ohje: Vauvan sukka
Lanka: Austermann Step (0142)
Puikot: 2,5 mm
Menekki: 23 g
Aloitettu: 1.6.
Valmis: 5.6.

Näitten tekemisessä meni aika kauan sukkien kokoon nähden. Tai siis kyllähän yksi sukka nopeasti syntyi, mutta nämä jäivät muiden aloitusten jalkoihin. Kuvittelin, että olisin saanut tästä langasta vielä lapasetkin tehtyä, mutta lankaa jäi niin pieni nöttönen jäljelle, että digivaaka näytti sen painoksi 0 g.

 

KYH #2

Ohje: Novita Kesä 2009, malli 85
Lanka: Novita Luxus Cotton (193)
Puikot: 3 mm
Menekki: 32 g
Aloitettu: 2.6.
Valmis: 2.6.

Tämä myssy puolestaan oli nopea projekti. Lanka on ostettu viime kesän kesälomareissulla, ja tarkoitus oli tehdä siitä jotain kaverin vastasyntyneelle poikavauvalle. Noh jäi silloin tekemättä, mutta kyllä tälle käyttäjä löytyy. ;) Ohjeesta poiketen tein nyörit ketjusilmukoista i-cordin sijaan, koska ohjeen mukaisella tavalla nyöreistä olisi mielestäni tullut liian paksut ja hankalasti kiinnitettävät.

 

KYH #3

Ohje: Etiopianuttu pyöröneuleena
Lanka: Novita Wool (314 & 011) ja Novita Nalle Kukkaketo (831 sinikello)
Puikot: 3 mm
Menekki: 72 g
Aloitettu: 3.6.
Valmis: 10.6.

Tämän teossa ei kauaa nokka tuhissut, sitten kun lopulta pääsi vauhtiin. Mintunvihreä lanka on ostettu vuonna 2005, jolloin kummityttöni syntyi, ja neuloin hänelle nutun ristiäislahjaksi. En tosin käyttänyt tätä väriä ollenkaan, ja lanka on siitä asti pyörinyt jämäkorissa odottaen sopivaa projektia. Värikään ei oikein enää miellytä... Tuollaisen ylläolevan tyyppisen myssyn olen tästä neulonut joskus ennen aktiivisempaa käsityöuraa, mutta siitä tuli niin iso, että se olisi mahtunut melkein minullekin. :D Yritin etsiä myssyä, että olisin saanut sen purettua ja käytettyä langan tähän, mutta sitä ei löytynyt mistään. Ehkä olen jättänyt sen porukoiden nurkkiin kotoa pois muuttaessani, niin kuin kaikki muutkin tarpeettomat tavarat. ;) Kukkaketo-langan sain käytettyä kokonaan loppuun, jes! Viimeisen kerroksen viimeisen puikko piti tehdä sinisävyisellä Nalle Colorilla, mutta sitä ei kyllä edes erota. Yläosan tein valkoisella Woolilla, ja mielestäni se passaa ihan ok:sti tuohon, kun onhan noissa raidoissakin vähän valkoista, vaikka ei kuvassa oikein erotukaan. Valkoista ja mintunvihreää lankaa jäi vielä, joten niistä ja siitä Nalle Colorista voisi tehdä vielä vaikkapa sukat nutun kaveriksi. Tähän projektiin olisi ehkä pitänyt valita puoli milliä pienemmät puikot, jotta käsialasta olisi tullut tasaisempaa, mutta en jaksanut alkaa purkamaan.

Nuttu on tarkoitus toimittaa Lumoavaan Lankaan, joka lähettää ne eteenpäin Etiopiaan. Huomenna olisi ollut hyvä tilaisuus, kun putiikilla KIPpaillaan, mutta taidan tehdä ne sukat ensin ja vien sitten yhtä aikaa. Huomenna olisi tosiaan siis tarkoitus mennä julkineulomaan, jos vain jaksan vääntäytyä tarpeeksi ajoissa ylös sängystä. Viimeinen viikko on mennyt niin huonoilla yöunilla, että huomenna aion nukkua piiiiitkään.

 

KYH #4

Ohje: Tiuhtis-villahousut
Lanka: Aade Lõng Heie
Puikot: 4 mm & 4,5 mm
Menekki: 54 g
Aloitettu: 4.6.
Valmis: 5.6

Tein nämä hauskat "porkkanapöksyt" vastasyntyneen koon mukaan, mutta tuli aika isot mielestäni. Noh, parempi liian isot kuin liian pienet, eli eiköhän ne jossain vaiheessa ole sopivat. Vihreää hahtuvaa jäi parin gramman nöttönen jäljelle, pitää keksiä sille joku käyttökohde. Tosi kiva päästä pikkuhiljaa eroon kaikista epämääräisistä jämänöttösistä!

 

KYH #5

Ohje: Novita Syksy 2007, malli 87
Lanka: Novita Mambo
Puikot: 8 mm
Aloitettu: 5.6.

Peitto on vielä vaiheessa, kuten kuvasta näkyy. Koko tulee olemaan 9x9 ruutua eli kolme ruutua isompi kuin ohjeessa. Neulon tätä joka päivä vähintään pari kerrosta, joten koko ajan se edistyy. Tämän ei ollutkaan tarkoitus olla mikään pikaprojekti, ja onhan tässä heinäkuun loppuun asti aikaa. Onneksi on paksu lanka. Tämän hiekanruskean Mambon olen ostanut joskus muutama vuosi sitten, kun halusin tehdä Vihervaaran, eikä parempia värejä ollut silloin saatavilla. Onneksi myöhemmin löytyi kivemman väristä (vihreää) Mamboa, tosin tämä väri jäi käyttökohdetta vaille. Nyt sellainen sitten löytyi. :)

Jotta tästä ei tulisi ihan kilometripostaus, niin jatketaan seuraavalla viiden pompsilla joskus toiste. Niistä onkin tässä vaiheessa vain kaksi projektia valmiina, tosin ei kaikkia olekaan tarkoitus saada samalla istumalla valmiiksi. Kaikki projektit on kuitenkin vähän isompia kuin joku virkattu kukka, eikä neulomisaikaa iltaisin jää kovin paljon, joten väkisinkin osa projekteista valmistuu vähän hitaammalla aikataululla. Mutta ihan hyvässä vauhdissa ollaan, eikä kisaväsymyskään ole vielä iskenyt. :)