Kiitos kaikille mohairhuivia kehuneille! Itsekin olen tyytyväinen huiviin ja niin oli äitikin. En meinannut raskia antaa sitä pois ollenkaan. :)

Seuraava huivi on myös hypännyt puikoilta:

3551753729_87d417e16d.jpg

Ohje: Laminaria Knittystä
Lanka: Drops Alpaca (2916)
Puikot: 4,5 mm
Menekki: 171 g
Koko: n. 144 x 82 cm

3551756149_0520ee96e4.jpg

Luulin, ettei tämä huivi ikinä valmistu! Ensimmäisen vastoinkäymisen koin siinä vaiheessa, kun olin neulonut tähtikaavion ja blossom-kaaviosta 4 toistoa: totesin puikkojen olevan liian pienet ja huivista näin ollen tulevan nenäliinan kokoinen. Ei muuta kuin purkuun. Pari kertaa jouduin myös purkamaan puoli kerrosta silmukka silmukalta - todella v-mäistä ja hidasta. Lisäksi lisäyskerrosten neulominen oli yhtä tuskaa, odotin aina kauhulla niitä. Harmitti, että näin kaunis malli on niin tuskallista neulottavaa.

Lanka oli minulle uusi tuttavuus. Ihanan pehmeää, mutta miinuspuoliakin löytyy: keskellä kerää oli kaksi langanpäätä liitetty yhteen vain vähän "hieromalla"! :o Tällaisia oli ainakin kaksi ellei kolme. Onneksi huomasin ajoissa, ettei valmiissa neuleessa juokse kohta silmäpako, kun liitos pettää! Vastoinkäymisten jälkeen lopputulos todellakin palkitsee! Pingotus teki jälleen ihmeitä, ja pienestä mytystä kuoriutui kaunis pitsineule.

3551754939_19010ba17c.jpg

En melkein malttaisi luopua tästä ihanuudesta! Huivi on kuitenkin menossa salaiselle neuleystävälleni toukokuun paketissa. Esittelen huivin jo nyt, sillä paljastun kuitenkin paketin saavuttua perille. Toivottavasti huivi ilahduttaa saajaansa ja sille löytyy käyttöä, vaikka kesä onkin jo ovella. :)

Muuta mainitsemisen arvoista neuleasiaa:

1) Iskän "joululahja"sukat on jälleen työn alla! Ensimmäinenhän valmistui jo joskus talvella, mutta toista ei huvittanut enää tehdä. Iskä on säännöllisin väliajoin aina tiedustellut, että missähän ne sukat viipyy... Nyt kun olen tehnyt äitille kaksi huivia peräjälkeen, niin päätin vihdoin tehdä iskällekin jotain. :) Noissa ei onneksi kauaa mene. Kunhan ensin muistaisi, että miten se toinen sukka tulikaan tehtyä... ;D

2) Viimepostauksessa mainittu vauvan mekko joutanee purkuun. Ensinnäkään ei menty koko ristiäisiin ja toisekseen mekosta näyttää tulevan niin iso, että se mahtuis jopa mulle! Ois suosiolla pitänyt ottaa suositusta pienemmät puikot, niin kuin normaalistikin. Kaverin vauva syntynee kuukauden päästä, jospa koittais tähdätä paremmalla onnella siihen. Joko uudella ohjeella tai vanhaa soveltaen.

Semmoista tällä erää. Ensi viikolla todennäköisesti raportoin kevään SNY-kierroksen sujumisesta ja jossain välissä pitäis vastata myös Letun heittämään haasteeseen. Aurinkoista viikonloppua!