Lupasin itselleni, että en aloita uutta työtä ennen kuin omat ja miehen villasukat ovat valmiit. Mutta kun ostettiin mulle ne sukset ja uus hiihtoasu, niin pitihän mun nyt asuunsopiva pipokin saada! Ja kun Lidlistä ostettu lankakin sopii kuulemma sporttisten vaatteiden ja asusteiden tekemiseen! Ensimmäiselle hiihtoretkelle pipo ei ehtinyt, mutta seuraavaa kertaa odotellessa.. Kuva on jälleen kerran mahtava, kun itse olen sekä mallina, että kuvaajana.

1209689.jpg

Ohje: omasta päästä
Lanka: Lidlistä ostettu "Sportimo"
Puikot: 3mm
Menekki: 42g

Peruspipo 2o 2n. Puikkosuositus oli 2,5 - 3,5. Valitsin kolmosen puikot, koska pienempiä ei ole. Ekaa kertaa neuloin näillä puikoilla, eikä se niin kamalaa ollut kuin kuvittelin. Jotenkin olin ajatellut, että pienemmillä puikoilla neulominen olisi tosi hankalaa ja tuskallista :D Piposta tuli kivan pehmeä. Ei tuota varmaan kovin tuulisilla keleillä voi hiihtopipona käyttää, kun ei neule niin tiivistä ole, joten tuuli menee läpi. Mutta näin lämpimimmillä ilmoilla käy ihan hyvin. Seuraavaksi ajattelinkin tehdä pipolle kaveriksi kaulurin ja säärystimet tästä samasta sporttisesta langasta ;)

Muut työt eivät ole edenneet juurikaan. Ennen kaulurin aloitusta on ainakin oman sukan pari saatava valmiiksi. Slipoveri etenee televisiota katsellessa, kohta ollaan kädentien kavennuksissa menossa. Olen suunnitellut, että muokkaan ohjetta hieman, joten se aiheuttaa vähän päänvaivaa. En ole juurikaan tehnyt mitään isompia neuletöitä, joten tuntuu hankalalta soveltaa tai tehdä ilman ohjetta. Kietaisujakku on tauolla vähän aikaa. 1o kiertäen, 1n -joustinneuletta pitäisi neuloa 18cm ja se on tympeää neulottavaa, kun nurjallakin pitää neuloa nurjat kiertäen ja se on työlästä. Kunhan saan tuon slipoverin valmiiksi, niin keskityn enemmän tuohon jakkuun, se on lupaus :)