Ohje: perussukat varpaista aloittaen, 48 silmukkaa
Lanka: Novita Sukkis ja 7 Veljestä
Puikot: 4 mm
Menekki: 132 g

Tavoitteena oli päästä kokonaan eroon tuosta harmaasta Sukkis-kerästä, joten aloitin neulomisen varpaista. Sukat ovat ihan tavallisen näköiset perussukat, mutta niitä tehdessä opin pari uutta asiaa.

1. Aloitus on tehty käyttäen Judy Beckerin Magic cast-onia (kiitos Judiuni vinkistä!). Näppärä aloitustapa, tätä käytän varmasti jatkossakin.
2. Kantapää on kärjestä neulottu ranskalainen kantapää Ullan ohjeella.  Aikaisempiin varpaista aloitettuihin sukkiin olen tehnyt joko tiimalasikantapään tai taviskantapään "nurinpäin". Ranskalainen kantapää on suosikkejani, joten on mukava, että sen voi toteuttaa toisinkin päin.
3. Päättely on melkein kuin tavallinen ylivetopäättely, mutta aina kahden neulotun silmukan jälkeen tehdään langankierto. Näin saadaan siis aikaan joustavampi päättely, minulla kun tuosta ylivetopäättelystä meinaa tulla aina liian tiukka. En tiedä onko tälle päättelytavalle olemassa mitään virallista nimeä, itse törmäsin siihen ihan sattumalta youtubessa surffatessani.

Näistä piti tulla iskän joululahjasukat, mutta koko meni vähän metsään. En ole tehnyt kovin monia sukkia varpaista aloittaen, ja kun kantapää oli erilainen kuin ennen (ja sisälsi kiilalevennykset), tuli sukista aika isot. Vielä en tiedä, että kuka nämä saa. Mies sanoi, että voi hänkin nämä itselleen ottaa, mutta ovat kyllä turhan isot hänellekin. Ehkäpä lähetän nämä Sivarisukka-keräykseen, vaikka vähän epäilyttää tuo armeijahenkinen väritys. ;)

Harmaa Sukkis-kerä kului tosiaan viimeistä metriä myöten, ja toisen sukan päättelykerrokselle piti ottaa pätkä harmaata 7 Veikkaa avuksi. Tämäkin lanka on hamstrattu joskus neulojanurani alkutaipaleella, enkä tyhmänä tajunnut, että eihän yksi kerä riitä mihinkään. Lisää en halunnut alkaa ostamaan, joten piti laittaa raitoja varteen. Aika epämiellyttävä lanka neuloa, todellakin huomasi, että tekokuitua oli  yli puolet langan koostumuksesta (60 %). Kiva, että sain kulutettua jotain vähän pitempään marinoitunutta lankaa, nykyään kun on tullut keskityttyä neulomisen sijasta lähinnä tuohon hamstrauspuoleen....