No niin, nyt on vihdoin äitin joululahjalapaset valmiit. Tällä kertaa päätin kuvata tuotokseni päivänvalossa. Aikaisemmin taipumuksenani on ollu ottaa kuvat joskus kymmenen aikoihin illalla, ja tuskailla kun värit ei näy oikein ja kuvat on pimeitä. En osannut päättää, minkä kuvista laitan, joten tässä kaksi niistä.

1096612.jpg

1096610.jpg

Ylemmässä kuvassa toinen lapanen on peukkupuoli alaspäin, koska peukkua ei ole vielä neulottu! Tuli kiire ulos, ennen kuin menee liian pimeäksi. Alempana lapaset valmiina :) Nämäkin ovat siis Ailin lapaset ja ohjeen otin Ullasta. Edellisestä kerrasta viisastuneena tein ohjeeseen vähän muutoksia. Lisäsin jokaiselle puikolle yhden silmukan, eli yhteensä puikolla oli 12 silmukkaa. Joustinneuleen, kavennukset ja peukun neuloin 3,5mm puikolla, mutta mallineuleen nelosen puikoilla, jotta ei varmasti tulisi liian tiukat! Ja hyväthän noista tuli. Ensi kerralla pitää muistaa, että tekee vielä vähän pitemmät. Näissä tuli peukkukin "väärään kohtaan", kun olisi pitänyt tehdä tummalla langalla pari kerrosta, mutta oli ilmeisesti liian kiire päästä tekemään peukunpaikkaa :D

Neulejakku ei ole edistynyt niin paljoa, että olisi kuvaamisen arvoinen. Tällä hetkellä mennään kädentien kavennuksissa. Aluksi ihmettelin, että miten päättelyt hoituvat työn vasemmassa reunassa. Ei kai jokaisen kavennuksen jälkeen pidä katkaista lankaa!? Yhdesti sen ehdinkin jo tehdä, ennen kuin hain Ihan Itse:n foorumilta apua. Jollain muulla oli ollut sama kysymys mielessä, ja siellä hänelle neuvottiin, että kavennukset voi tehdä nurjalla puolella. Onneksi en ehtinyt enempää lankoja katkomaan!

Nyt pitäisikin sitten keksiä, että mitä seuraavaksi alan tekemään. Kummitytölle ja siskolleen olen päättänyt tehdä pipon, lapaset ja sukat joululahjaksi, mutta vähän hankalaa, kun ei ole tarkkoja mittoja tiedossa. Noh, eiköhän jostain jotain osviittaa löydy ja voisi kai tyttöjen äidiltäkin kysyä, mutta kun haluaisin lahjan olevan salaisuus hänellekin :P Äitin sukat olen ajatellut neuloa sitten lentokoneessa, jos vain löydän ne hiivatin puupuikot jostain kaupasta!