Viime postauksen lopussa aikomuksenani oli saada tämä "kaulapipo", kuten eräs miespuolinen työkaverini tekelettä nimitti, valmiiksi saman illan aikana. Onnistuinkin siinä, mutta vasta nyt pääsin valoisaan aikaan ottamaan kuvia. Valitettavasti apukäsiä ei ollut saatavilla, joten oli yritettävä tähdätä kameraa osoittamaan oikeaan suuntaan, eli itseä kohti :P Kameran kellokin näyttää olevan väärässä, en sentään seitsemän aikaan aamulla ollut vielä edes herännyt ;)

3091802967_863dd390ce.jpg?v=0

Ohje: New new shale cowl (ravelry-linkki)
Lanka: Novita Nalle Colori
Puikot: 3 mm ja 3,5 mm
Menekki: 100 g

Idean tämmöisen kaulapipon tekemiseen sain Tealta, joka on näitä tehnyt useammankin. Kiitos vaan inspiraatiosta :) Tykkään kovasti tuosta punaisesta Nalle Colorista, jonka sävy ei tietystikään näy kunnolla kuvissa. Se tuo kivasti elävyyttä neuleeseen, mutta värivaihtelut ei näy niin selkeästi. Poikkesin ohjeesta sen verran, että loin 120 silmukkaa 90:n sijaan. Siltikin tuli vähän tiukahko, eli silmukoita olisi voinut enemmän tai puikot vastaavasti suuremmat. Vähän vajaa puolet neuloin pienemmillä puikoilla ja loput isommilla.

3091800611_b72f896c41.jpg?v=0

Parhaiten tämä mielestäni soveltuu käytettäväksi näin kaulurinomaisesti. Kyllä tämän voi tuolla tavalla päähänkin vetää, mutta kiristää kaulasta vähäsen :( Lisäksi ponnaria oli hankala survoa tuonne sisälle, mutta onneksi tulevalla käyttäjällä ei ole ponnaria vaan lyhyet hiukset :D Toivottavasti saaja kuitenkin tykkää, tämä menee nimittäin joululahjaksi. Tuohon ylempään kuvaan käsi eksyi kaulalle vahingossa, ja kuvaa katsoessa huomasin, että siitä puuttuu eräs uusi koruni, jonka voi bongata alemmasta kuvasta ;)

3091802207_5cc6799e4e.jpg?v=0

Toisin kuin monet muut, uskallan esitellä näitä joululahjaksi meneviä neuleita täällä blogissa, sillä en usko kenenkään tutun lukevan blogiani. Jos kuitenkin joku tuttu siellä tiirailee, niin ilmoittelepa itsestäsi! :D

Oululaisille tiedoksi: Kaakkurin Pohjolan Pariisissa on Mamboa tarjouksessa 1,99 e/kerä. Värivaihdoehdot olivat tosin jälleen rajalliset, mutta jos tykkäät vaalean-, kirkkaan- tai tummansinisestä väristä tai vaihtoehtoisesti samaisesta ruskeasta, jota itsekin ostin aiemmin Kärkkäiseltä, käy ihmeessä tsekkaamassa, onko lankoja vielä jäljellä. Perjantaina niitä ainakin oli pussikaupalla.

Eilen oli OuNe:n pikkujoulut Hennan luona. Kivaa oli, kiitos emännälle ja muille paikalla olleille mukavasta seurasta ja herkullisista nyyttärieväistä! :) Seuraavaan neuletapaamiseen en pääsekään, sillä samaisena iltana on koululla valmistujaisjuhlat. Mutta jospa sitten keväällä taas, kun saadaan sovittua uudet tapaamisajat. Ehkä arkenakin pääsisin tästä lähtien paremmin mukaan, kun töitten jälkeen olen valmiiksi kaupungissa.

Mukavaa maanantain jatkoa ja alkanutta viikkoa!