Silmukointi sujui yllättävän helposti, eikä virkkaaminenkaan tökkinyt, joten hamonen valmistui jo eilen. Pientä päänsärkyä aiheuttaa kylläkin tuo rullautuva helma! Olisko kellään mitään hyviä vinkkejä mitä sille vois tehdä? Ei pitäis olla liian tiukasti virkattu tms. Ohjeen mukaisesti helmaan olis pitänyt virkata vaan kaks kerrosta kiinteitä silmukoita, mutta virkkasin niitä kolme kerrosta ja lisäksi semmoisen simpukkareunuksen. Jotain erilaista piti saada ;) Muutenkin olis voinut tuunata ohjetta enemmänkin, mutta hoksasin liian myöhään. Tehdään seuraavasta hameesta sitten vähän koreampi ;P

2777515280_d048ed8294.jpg?v=0

Ohje: Novita Syksy 2008, malli nro. 40
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 332g

Lankaa meni hameen neuleosuuteen kaksi kerää ja kuusi kerrosta kolmannesta. Eli ei todellakaan niin paljon kuin ohjeessa ilmoitettiin (450g). Tarkempi menekki, kunhan hame kuivuu ja saan sen punnittua.

2779968445_5137c4cbb8.jpg?v=0

Päätin illalla vielä kastella koko hameen. Laitoin sen pyyhkeiden väliin lattialle ja nostin takkahuoneen pöydän nurinpäin päälle. Tällä tempauksella yritin saada helmaa taipumaan tahtooni. Ei auttanut. Kastelu teki hameesta kuitenkin paremmin laskeutuvan ja neulepinnasta tasaisemman, joten täysin turhaa se ei ollut. Helman rullautumista lukuunottamatta olen tyytyväinen tuotokseeni, eikä tämä varmasti jää viimeiseksi neulotuksi hameeksi. Alkuun vierastin vähän tuota poikittain neulomista (tai sen ulkonäköä siis), mutta eipä tuo valmiina niin pahalta näytäkään. Mutta tuo helma. Mitä hittoa oikein teen sille? Ottaa päähän!

muoks. Lisäsin langan menekin ja toisen kuvan.