Alkaa käydä hieman yksitoikkoisiksi nämä valmistuneet työt...

Ohje: Minttumaari
Lanka: Novita Wool (547)
Puikot: 4,5 mm
Menekki: n. 150 g
Koko: n. 148 x 68 cm pingotettuna

Tuo huivin koko on mitattu niskan keskeltä alas ja molempiin reunoihin, kun ei kerta ole kolmion mallinen.. Tuo muoto meinasikin aiheuttaa aiheutti itkua ja hampaitten kiristelyä pingotusvaiheessa. Olen tottunut pingottamaan huivit niin, että ensin nuppineulotan yläreunan alustaan kiinni ja lopuksi "sakarat". Nytpä ei voinutkaan yläreunaa laittaa suoraan, kun sen kuuluu olla tuommoinen V. En tiedä kuin jyrkkä V sen olisi pitänyt olla, mutta tuo saa nyt kelvata. Muutaman kerran piti käydä jäähyllä hermoja lepuuttamassa, kun meinasi lentää seinään koko tekele. Lopputulos on onneksi ihan hyvä kuitenkin :) Pitäisi varmaan pitää taukoa huivien neulomisesta, kun tuo viimeistelyvaihe on niin tuskallinen. Onkohan mulla väärä tekniikka, vai miten te muut pingotatte huivinne?

Tästä tuli jälleen yllättävän iso, on se vaan niin vaikea arvioida puikoilla olevan huivin kokoa. Ihan ok kuitenkin, vaikka muotonsa puolesta sopii paremmin hartioille kuin kaulalle, johon tämä on tarkoitettu. Tein tämän pariksi Rinsessa-pipolle, vielä pitäis jotkut käsineet saada aikaan. Onhan mulla ne Rinsessa-lapaset, mutta ne on niin karseat, että taidan purkaa pois.

Niin ne vaan on nämä huivit vieneet mennessään, että piti minunkin lähteä mukaan Kevätpäiväntasaus-yllätyshuivi KAL:iin, vaikka en ensin aikonutkaan. Muiden huivit näyttivät niin kauniilta, että piti saada omakin puikoille. Lankana on luonnonvalkoinen Kamena. En jaksanut alkaa tekemään mallitilkkua, mutta tuon langan pitäisi passata malliin, enkä ole ainoa sen valinnut. Innolla odotan jo kolmatta vihjettä!

Tekisi mieli aloitella uusia töitä (huiveja), mutta ensin on pakko saada iskän sukat valmiiksi. Se on jo pariin otteeseen niitä kysellyt, mutta jostain syystä tökkii koko sukkien tekeminen, vaikka aloinkin innolla niitä tekemään. Onneksi Seiskaveikasta syntyy valmista nopeasti, joten nyt vain sukkien kimppuun, että pääsee aloittamaan huiveille pipoja ja lapasia kaveriksi.