Pikku hiljaa täällä taas neulotaan, saadaan valmiiksi ja blogataankin. Alkuvuodesta meille kotiutui uusi perheenjäsen, Iksu-koira, jonka kanssa puuhastelu verotti neulomisaikaa rankalla kädellä. Lisäksi olen ollut koko kevään aivan hirveän väsynyt ja painunut töitten jälkeen nukkumaan herätäkseni illalla saunaan ja sen jälkeen taas nukkumaan. Kesän lähestyessä on väsymys alkanut helpottaa ja neuleinnostus nostaa taas päätään. Muutamat sukat olen tässä tauon aikana saanut valmiiksi, ja ne esittelen nyt.

Iskän synttärisukat

Ohje: mallineule Thuja-sukista, muuten oman pään tuotosta
Lanka: Novita 7 Veljestä (043)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 147 g
Tehty ajalla: 1.-29.3.2011

Iskä esitti joskus toiveen, että haluaisi synttärilahjaksi ihan tavalliset harmaat villasukat, hän kun ei meinaa raskia käyttää niitä "hienompia" eli esimerkiksi raidallisia ja värikkäitä sukkia. Toive pistettiin korvan taakse, ja sukkien teko aloitettiin kohtuullisen hyvissä ajoin. Porukat olivat juuri iskän synttäreiden aikaan pari viikkoa ulkomailla reissussa, joten ajattelin siinä ajassa saavani sukat tehtyä. Ensimmäinen sukka valmistuikin muistaakseni nopeasti, mutta toista saatiin odotella vähän kauemmin. Niin kauan, että porukat ehtivät tulla reissusta takaisin. Vaikka eipä sillä niin kiire olisi ollut, nimittäin sukat on edelleen antamatta. :D Noh, nyt kun sain tehtyä äitillekin sukat tuosta samasta langasta niin voin viedä ne yhtä aikaa ihanmuutenvain-lahjaksi. :)

Tilaussukat

Ohje: oma perussukka
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo (831)
Puikot: 3 mm
Menekki: 74 g
Tehty ajalla: 4.-10.4.2011

Äiti pyysi jo ennen joulua minua neulomaan sukat ystävälleen joululahjaksi. Tuosta edellisestä postauksesta selviää syy, miksi sukat jäivät antamatta. Nyt tämä ystävä ja eräs toinenkin ystävä olivat tulossa porukoiden luona käymään, joten äitillä oli tilaisuus päästä vihdoin antamaan sukat uudelle omistajalleen. Ja jotta toinen ystävä ei jäisi ihan paitsioon, piti hänelle tietysti neuloa omat sukat. Sain toteutuksen suhteen muuten vapaat kädet, mutta värin piti olla sinertävä ja sukkien samantyyliset kuin edellisetkin sukat, mutta ei samalla mallilla tehty. Niinpä ostin sitten samaa lankaa sinisen sävyissä. Onkin muuten ainoa lankakerä, jonka olen tänä vuonna ostanut! En millään keksinyt mitään muuta raitalangalle sopivaa mallia, joka olisi ollut tarpeeksi erilainen kuin Olga-sukkien ohje, joten tein ihan tavalliset perussukat. Varressa 1o1n-joustin ja muuten sileää. Raidatkin osuivat muuten lähes täydellisesti kohdalleen, tosin toiseen sukkaan tuli varpaisiin enemmän sinistä kuin toiseen. Jopa kantapään kohdalla sininen väri loppui juuri sopivast kantapohjan jälkeen, eikä lankaa tarvinnut katkaista kertaakaan! Ensimmäisen sukan teossa meni aika kauan, ja mieskin alkoi jo epäillä, että en ehdi saada näitä ajoissa valmiiksi. Mutta niinpä vain tikuttelin toisen sukan yhden (luovutusta edeltävän) päivän aikana valmiiksi niin, että sain sukat vielä yöksi pingottumaan. :)

Äitin sukat

Ohje: Novita Talvi 2010, 80. Pitsisukat
Lanka: Novita 7 Veljestä (043)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 98 g
Tehty ajalla: 10.4.-25.5.2011

Edellisten sukkien valmistumisen jälkeen on näköjään ollut inspiraatiota aloittaa uudet sukat samana päivänä, valmistumisvauhti ei vain päätä huimannut. Tasapuolisuuden nimissä ajattelin tehdä äiskällekin sukat, ja samalla kuluttaa pois iskän sukista jäljelle jääneet jämälangat. Jäi sitä lankaa vielä kahdeksan grammaa, pitää upottaa ne johonkin seuraavaan jämäprojektiin. Huomasin (vähän jälkijunassa, kun olen tippunut kärryiltä kaikista blogimaailman tapahtumista ja tempauksista), että Sivarisukka-kampanja saa jatkoa, joten eiköhän sinne tule ainakin yhdet sukat tikuteltua. Samoin Villaa ylle -keräykseen voisi neuloa sukkia tai sitten jotain muuta, johon saisi noita jämälankoja kätevästi tuhottua. Tarkoituksena on tehtailla myös pikkuruisia vauvaneuleita, niihinkin kun saa noita yksittäisiä keriä helposti käytettyä. Ja ne valmistuvat niin nopeaa, että ehkä seuraava blogitauko ei veny näin pitkäksi. ;) Olis mulla kyllä yks Laminaria-huivikin lankojen päättelyä vaille valmiina, joten ehkäpä sekin saadaan esittelyyn tässä piakkoin. Siihen asti, moimoi!