No niin, nyt sitä lupailemaani raporttia viime vuonna aikaansaaduista neuleista. Aika vaatimatonhan tuo on, mutta jotain on kuitenkin tullut tehtyä.

Viime vuonna sain valmiiksi yhteensä 46 kappaleita erilaisia neuleita. Suurin osa niistä on sukkia, 26 paria kaiken kaikkiaan. Lapasia tai muita kädenlämmittimiä syntyi 6 paria, pipoja ja huiveja 5 kappaletta kumpiakin. Lisäksi tein 2 kauluria, yhden hameen ja yhden slipoverin. Lankaa näihin kaikkin upposi 5 kiloa 21 grammaa. Alla vielä kulutetut grammat kuukausittain:

Tammikuu: 428 g
Helmikuu: 853 g
Maaliskuu: -
Huhtikuu: 472 g
Toukokuu: 587 g
Kesäkuu: 262 g
Heinäkuu: 108 g
Elokuu: 1049 g
Syyskuu: 106 g
Lokakuu: 597 g
Marraskuu: 188 g
Joulukuu: 371 g
Yhteensä: 5021 g

Eniten yllätti tuo valmistuneiden sukkien määrä. Aika monta paria niitä tuli neulottua, etenkin, kun suurin osa oli aikuisten kokoa ja vieläpä polvisukkia. Eihän tuo määrä mikään päätä huimaava ole, mutta ennen laskutoimitusta luulin määrän olevan pienempi. Viime vuoden uusi aluevaltaus oli kolmiohuivit, joita syntyi viisi kappaletta: kaksi Revontuli-huivia, yksi Fifi, yksi Sagittaria ja yksi Zetor. Huivit ovat tulleet jäädäkseen, tälläkin hetkellä on puikoilla yksi :)

Tavoitteina tälle vuodelle on alkaa seurata langan kokonaismäärää tässä huushollissa, ja raportoida sen muutoksista kuukauden lopussa. Ensimmäinen askel on siis nykyisen lankavaraston punnitseminen, joka ei kauheasti nappaisi, mutta olisi hyvä kuitenkin suorittaa melko pikaisesti. Tavoitteena on myös esimerkiksi neuloa jotain isompaa, kuten villatakki (ehkä useampiakin), sekä neuloa joka kuukausi jotain hyväntekeväisyyteen. Siitä tulikin mieleeni, että unohdin lähettää eteenpäin viime vuonna neulomani hyväntekeväisyyssukat ja -lapaset! Mutta eipä se mitään, kyllä ne varmasti johonkin keräykseen huolitaan, vaikka eivät Sukka- ja pipoapua Pohjolasta - kampanjaan ehtineetkään. Tai ei tuolla sivuilla kyllä näin äkkiselailulla sanota, että milloin ne olisi pitänyt sinne viimeistään toimittaa..

Viime vuodelta tälle vuodelle kulkeutuivat mukana 6-7 keskeneräistä neuletta:
  • Puna-valkoiset perhoslapaset, jotka menevät purkuun, koska ovat liian pienet. Toinen lankakin menee vaihtoon ja sitten yritetään uudestaan.
  • Ufoutunut bolero itselle, saa nähdä tuleeko tästäkään koskaan valmista.
  • Huovutetut tossut, joita on oikeastaan kesken kahdet erilaiset. Niistä piti tulla iskälle myöhästyneet joululahjat, mutta ensimmäiset olisivat vieneet kohtuuttomasti aikaa, joten piti aloittaa pienempitöiset, joita en myöskään saanut ajoissa valmiiksi. Ensimmäiset menevät purkuun ja toisista voisi tulla vaikkapa synttärilahjat, sillä aloitin
  • Jules-sukat siksi myöhästyneeksi joululahjaksi.
  • Siililapaset olisi kiva saada valmiiksi, mutta jokin niissä edelleen tökkii. Ties vaikka menee purkuun, kun eivät jouluksi valmistuneet.
  • Flower Basket Shawl, jonka ohjetta tarjoiltiin useammaltakin taholta. Kiitos teille avuliaat kanssaneulojat!
Haluaisin toivottaa kaikille blogiani seuraaville ja satunnaisesti vieraileville
Hyvää ja Onnellista Uutta Vuotta 2009!