Onpas siitä taas aikaa, kun olen viimeksi kirjoitellut! Eikä nytkään ole mitään valmista esiteltävää, mutta piti tulla vähän säätämään tuota esittelytekstiä, kun pari päivää sitten tuli taas vuosi lisää mittariin, enkä minä nyt enää aivan tuore rouva ole, kun ensi sunnuntaina meillä on ensimmäinen hääpäivä. :)

Voisinpa nyt sitten samalla esitellä kesän aikana tehtyjä ostoksia. Tai oikeastaan lähinnä Tallinnan tuliaiset, muuten olen ostanut tosi vähän lankaa, ehkä parit tiskirättilangat ja muutaman yksittäisen kerän muita lankoja. Tällä menolla tuo lankavarasto vain paisuu paisumistaan, kun ei kerran mitään valmista synny, joten on pakko rajoittaa osteluita.

Sadamarketin lankapuodista ostin nuo liukuvärjätyt villalangat sekä hahtuvat. Sininen lanka pääsikin jo puikoille, ja siitä tulee, yllätys yllätys, taas yksi Revontuli-huivi. Joululahjaksi sen olen ajatellut antaa, nimittäin ei ole tuo sininen väri ihan minun mieleeni, ainakaan vaatetuksessa tai asusteissa. Eikä kyllä sisustuksessakaan. ;D Karnaluks-tukusta puolestaan ostin neljät Addin pyöröpuikot (4,0 - 5,5 milliset 120 senttiset, on ainakin tarpeeksi pitkät huivien neulontaan!) sekä muutaman ristipistopakkauksen. Ristipistelyä olen kokeillut viimeksi joskus ala-asteella, ja olen pitkään halunnut sitä taas kokeilla. Tuo norsuaiheinen on vähän isompi, toivottavasti en ahnehtinut liikaa sen kanssa. :D Tuota keskimmäistä kissa-aiheista jo aloittelinkin, ja ihan hyvin sujunut tähän asti. Esittelenpä senkin sitten täällä, kunhan valmiiksi saan, nyt olen suunnilleen puolivälissä.

Ja kun ei kerran ole mitään valmista esiteltävää, niin esitellään sitten keskeneräisiä.

 

Tämä kaunis kuva esittää Icarus-huivia. :P Lankana on Merinosilk, jota neulon yksinkertaisena. On siis hyvin kevyt huivi tulossa, kun 100 grammassa on 1400 metriä lankaa, eikä tähän todellakaan tuo koko vyyhti mene. Väri on kuvassa aikalailla oikea, eli tuollainen vaaleanharmaa. On vähän vaikeaa hahmottaa, että kuinka iso tästä on tulossa, mutta kohta puoliin varmaan saisi jo aloitella seuraavaa kaaviota. En nyt muista oliko reunuskaaviota ennen joku eri kaavio, mutta joka tapauksessa ei pitäisi olla enää kovin montaa kerrosta jäljellä.

 

Tästä puolestaan on tulossa Waves of Grain -huivi pienin muutoksin. Lankana teeteen Kamena, joka ei ole väriltään tuollaista kulahtanutta kuin kuvassa, vaan tummahkoa vihreää. Tämä huivi neulotaan hassusti kahdessa osassa, molemmista päistä keskelle kohti, ja lopulta osat silmukoidaan yhteen. Mulla on tässä menossa vasta ensimmäinen puoli, ja välillä on vähän pitänyt mietiskellä, että miten tätä seuraavaksi jatkaisin, kun en tee samanlaista kuin ohjeessa. Ihan mukava tätäkin on neuloa, mutta kaikki työt edistyy melko hitaasti kun on niin monta rautaa tulessa yhtä aikaa. ;P En vain voi vastustaa kiustausta aloittaa aina uutta puikoille huutelevaa työtä, tuleepahan nimittäin ainakin aloitettua ne suunnitellut työt, ja joskus ne saa jopa valmiiksikin.

 

Seuraava pakko aloittaa -työ oli tämä Lily of the Valley shawl kirjasta Lace Style. Alkuinnostuksen jälkeen sekin on jäänyt vähän jäähylle, kun loppujen lopuksi tuo mallikuvio on aika yksitoikkoinen, ja noita nyppyjä pitää olla koko ajan väsäämässä. Yllättävän helposti ne on onnistuneet, toisin kuin pelkäsin, mutta tämä ei ole mikään sivusilmällä neulottava neule, kun nurjallakaan puolella ei voi vaan posottaa menemään. Lisäksi tuosta langasta (Drops Alpaca) irtoaa aika paljon karvaa, joten pitää tarkasti valita minkälaiset vaatteet päällä tätä viitsii neuloa. ;P

 

Tämä jo aiemmin mainittu Revontuli kuuluukin sitten viimeisinpinä aloitettujen töiden joukkoon. Pitihän sitä nyt joku uusi lanka saada puikoille, ja lisäksi päästä testaamaan uusia puikkoja! Tykkään kovasti noista Knit Pron vaihtopäisistä pyöröpuikoista, joten ne onkin jatkuvasti käytössä (pitäisi ostaa enemmän kaapeleita), niinpä ostin sitten toisia suosikkipuikkojani Addeja varalle. Nämäkin puikot taisivat maksaa jotain nelisen euroa tai vähän enemmän per kappale, eli huomattavasti halvempia ovat kuin Suomessa. Karnaluksista en muuten ostanutkaan yhtään lankaa, vaikka tällä kertaa kävinkin kiertelemässä myös siellä lankapuolella. Ei kuitenkaan ollut mitään tiettyä projektia mielessä, mihin lankaa olisin tarvinnut, joten en viitsinyt kasvattaa paisuvaa lankavarastoa entisestään.

Tässäpä siis näitä ostoksia ja kesken olevia töitä, ehkäpä joku päivä ne vielä valmistuvat ja pääsen niitä esittelemään! Tarkoituksena olis kyllä tehdä muutamia tiskirättejä, eli jospa seuraava blogitauko ei venyisi yhtä pitkäksi. Kesälomaakin on vielä vajaa pari viikkoa jäljellä, joten neuleaikaa on enemmän, tosin osa ajasta menee autotalliraksan kimpussa. Oikein mukavaa heinäkuun jatkoa kaikille täällä piipahtaville! :)