Vuoden ensimmäinen postaus! Siispä toivottelen oikeen hauskaa ja onnellista alkanutta vuotta! Vuodenvaihde sujui meillä ihan rauhallisesti kotosalla. Ammuttiin raketteja, syötiin nakkeja ja valettiin tinat. Ei kyllä enää mitkään remuamiset kiinnosta, oon kai niin vanha ja väsynyt jo ;) Näin uuden vuoden kunniaksi ajattelin ryhtyä merkitsemään neulomusten tiedot aina kuvan alle ja lisäksi jatkossa ilmoittaa myös langan menekin. Aikaisemmin en ole sitä joko muistanut tai jaksanut tehdä..

No niin, asiaan. Sain joskus vuosia sitten serkkuni mammalta joululahjaksi tällaiset sukat (nyt jo käytössä kuluneet):

1177715.jpg

Pitkän aikaa olen halunnut myös itse kokeilla tuollaisten tekemistä, mutta en ole nähnyt ohjetta missään. Sitten bongasin ohjeen Villasukan blogista. (Toivottavasti ei haittaa, että linkitin ohjeen.) Ja ei kun kokeilemaan! Mallineuletta oli kiva neuloa ja valmista syntyi nopeasti. Ajattelin tehdä samanlaiset sukat itsellenikin jossain vaiheessa, nämä siis menevät äidilleni joululahjaksi :P Tekemisen aloitin jo joulukuun alussa, mutta Thaimaan reissusta johtuen en ehtinyt saada näitä ajoissa valmiiksi. Tässäpä pari kuvaa:

1177719.jpg1177723.jpg


Ohje: täältä
Lanka: valkoinen Novitan Nalle
Puikot: 3,5mm
Menekki: 78g

Kavennukseksi tein sädekavennuksen. Olisin halunnut tehdä erilaisen kavennuksen, jolloin mallineule olisi jatkunut melkein loppuun saakka, mutta en osannut, enkä kerennyt alkaa opettelemaan tai etsimään ohjetta. En ole aikaisemmin juurikaan tästä langasta tehnyt mitään, sillä olen pysytellyt uskollisena seiskaveikalle. Nallesta tuli kuitenkin mukavan pehmoiset sukat, joten jatkossakin tulee tätä kyllä ostettua. Ja tuosta kerästä jäi sen verran jäljelle, että itselleni siitä sukat saan :)

Nytpäs sitten mietinkin, että mitä alan seuraavaksi tekemään. Kietaisujakku on kesken, joten siitä pitäisi etukappaleita aloitella, ja niitä ajattelinkin tehdä molempia rinnakkain. Lisäksi kiinnostaisi sitä slipoveria aloitella.. Uusille pipoillekin olisi tarvetta, ja muutenkin kaikkea uutta olisi kiva kokeilla. Niin ja onhan se kummitytön pipokin vielä kesken (jota en yllättäen saanutkaan jouluksi valmiiksi, kuten en settiin kuuluvia sukkia enkä lapasiakaan), eli tekemisestä ei ainakaan ole pulaa :)