Päättelin langanpäät eilen vähän ennen kahtatoista, joten ehdin kuin ehdinkin saada nämä elokuun puolella valmiiksi. Miehellekin totesin puoli yhdentoista aikaan, että vielä puolitoista tuntia aikaa tehdä peukut. Hänen mielestään voisin vähän rajoittaa, että alkaa menemään vähän yli tämän neulomisen kanssa. Että voisin muka pitää vähän taukoa! Teki mieli sanoa, että en sentään jäänyt odottelemaan, että kello lyö kaksitoista ja saan luoda silmukat Pomatomuksiin Sukkasadon merkeissä. Vaikka mieli teki ;) Vai että taukoa..

Eihän noilla muuten mikään kiire olisi ollut, ihan hyvin olisin nyt aamullakin voinut tehdä peukut ja muut viimeistelyt, mutta kun noiden ansiosta kuukaudessa kulutettu lankamäärä menee kerrankin yli kilon! :D No joo, eihän silläkään ole mitään merkitystä, mutta oli se kiva pieni porkkana. En minä langankulutuksen takia neulo, mutta tuollaiset pienet asiat tsemppaavat kuitenkin :) Niin ne lapaset:

2817013048_ba4615a39d.jpg?v=0

Ohje: Chevalier-lapaset
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,75 mm
Menekki: 84 g

En ole aivan täysin tytyväinen näihin. Käsiala ei ole tarpeeksi tasaista ja jotkut silmukat lötköttävät ikävästi. Jos nyt tekisin toiset lapaset, en noudattaisi ohjetta aivan orjallisesti. En tiedä, olenko vain liian aloittelija näissä hommissa, mutta kaavioiden mukaan kaikki palmikon silmukat neulottiin oikein. Vaikka seuraavalla kerroksella silmukat olisivatkin nurin. Mielestäni olisi ollut järkevää jo palmikkoa tehdessä neuloa ne silmukat nurin. En kuitenkaan viitsinyt kesken kaiken alkaa muuttamaan tapaa, joten neuloin molemmat lapaset samalla tavalla. Lisäksi tekisin lapasen kärjen eri tavalla. Mutta eiköhän nuo menettele. En ole vielä kastellut niitä, joten toivottavasti se auttaisi edes vähän.

2817016492_44e9be2e5d.jpg?v=0

Yhden pienen muutoksen tein ohjeeseen, nimittäin neuloin joissakin kohtaa palmikon kierrot peilikuviksi. Ohjeenmukaisestihan palmikot olisivat olleet molemmissa lapasissa täysin samanlaiset ja samaan suuntaan. Olipas taas hankala ottaa omista käsistä kuvia! Nyt asettelin kameran telkkarin päälle ja itse venyin mitä kummallisempiin asentoihin, kun yritin saada kädet yltämään kuvaan :D

2817015196_cbc82ac8a5.jpg?v=02817014224_cf4be412e4.jpg?v=0

Itse en ole tänään kovin kuvauksellisella tuulella, mutta katsokaapas kuinka hyvin lapaset sopivat Mario-myssyni kanssa ;D