3508242734_9c0624eb59.jpg

Ohje: Neulottu pitsihuivi, Novita Kesä 2009, malli nro. 50
Lanka: Novita Rose Mohair (619)
Puikot: 8 mm
Menekki: 153 g
Koko: n. 170 x 60 cm

3508243766_36c640ccb7.jpg

Kerrankin hyvissä ajoin valmistui lahjahuivi äitille äitienpäiväksi. Pari viikkoa meni neulomiseen, kun välissä neuloin muutakin. Sain idean neuloa tämän huivin juuri tämän värisenä, kun se ohjeessa oli esitelty mustan mekon kaverina. Äitillä on tulossa jotkut työpaikan kekkerit, joihin aikoo pukeutua mustaan juhlamekkoon, ja kaipaili myös jotain huivia kaveriksi. En tosin usko tämän päätyvän tuohon suunniteltuun tarkoitukseen, kun ei välttämättä ole tarpeeksi juhlava. Värinsä puolesta tämä passaisi myös erään toisen äitin mekon kanssa, joten toivottavasti ei jää ihan käyttämättä kuitenkaan.

3507435293_72e41af8ce.jpg

Kastelin huivin, mutta en taaskaan jaksanut alkaa pingottelemaan. Ei varmaan olisi ollut tarpeeksi nuppineulojakaan. Kyllähän tuo mallineule vähän avautui, mutta reunat rullautuu vähän ikävästi. Ensimmäistä kertaa neuloin Rose Mohairia tai mohairia ylipäätään. Ihan positiivinen mielikuva jäi, jotenkin olin kuvitellut mohairin neulomisen olevan yhtä tuskaa. Neljättä kerää piti korkata vain vähän, vaikka ohjeessa menekiksi mainittiin neljä kerää. Novitan ohjeissa on kyllä yleensäkin ollut vähän ylimitoitettu nuo arviot. Tuosta lopusta voisi tehdä vaikka jonkun pipon, niin ei jää nurkkiin pyörimään. Eikös tuossa samaisessa lehdessä ollut joku ohjekin mohairpipolle.

Sitä ennen tosin täytyy neuloa näitä muita keskeneräisiä töitä valmiiksi... Eilen aloitin taas uuden työn, tällä kertaa mekon miehen siskon tytölle ristiäislahjaksi. Aikaisemminhan aloitin jo sen virkatun peiton, mutta laskeskelin vähän tarvittavia palasia ja luovuin hommasta. :D Ehkä se ehtii kaverin kesällä syntyvälle vauvalle tai sitten ei. :D En tosin tiedä, että ehtiiko tämäkään mekko lauantaihin mennessä valmiiksi, mutta toisaalta en tiedä onko meitä kutsuttu koko ristiäisiin. Tarkituksena oli tehdä myös lakki loppulangasta, mutta katsotaan miten aika riittää. Olis ehkä pitänyt aloittaa siitä lakista, kun se ois ollut pienempi projekti. ;)

Varmaan unohdin taas puolet, mitä piti kirjoittaa, mutta nyt on palattava takaisin jännittävän Suomi-USA -pelin pariin. Heippa!