Jipii! Vihdoinkin se on valmis! Jossain vaiheessa alkoi tuntumaan, että vaikka kuin neulon ja neulon, koko ei muutu miksikään ja huivista tulee hirmu pieni. Yhdeksän keskuskaavion toiston jälkeen koko alkoi näyttää lupaavalta, ja huivista tulikin juuri sopivan kokoinen, eli 160 x 75 cm. Edelleenkin hämmästelen sitä, mitä pingotus saakaan aikaan. Epämääräisestä mytystä tulee ilmava huivi ja pitsikuvio avautuu kauniisti.

2706396302_da44d97753.jpg?v=0

Ohje: Jatan Zetor-huivi
Lanka: teetee Kamena
Puikot: 3,5mm (Addin 100cm pyörö <3)
Menekki: n. 108g

2705579581_7d0fd97993.jpg?v=0

Ennen kastelua huivi painoi 108g ja kastelun ja pingotuksen jälkeen n. 111g :o Lankaa meni vähän reilu vyyhti; n. neljä kerrosta ennen päättelyä loppui ensimmäinen vyyhti. Noh, ei se mitään, olinkin ostanut kaksi vyyhtiä kaiken varalta. Nyt vain pitäisi keksiä, että mitäs siitä toisesta sitten tekisi. Ohjetta jouduin vähän soveltamaan, kun en saanut reunuksen riviä 9 mitenkään täsmäämään edelliseen kerrokseen, vaikka olin tehnyt kaiken oikein. Jätin yhden kavennuksen pois, ja silmukkamäärä oli oikea seuraavaan kerrokseen nähden.

2705576825_7b4bafbe3b.jpg?v=0

Huivi on tehty tähän asukokonaisuuteen sopivaksi. Vielä puuttuisi ne mustat Södera-sukat, ja setti olisi täydellinen :D Mitäs muuten olette mieltä, onko kyseinen kokonaisuus liian synkkä ja jouluinen kesähäihin? Ei jaksaisi lähteä shoppailemaan mitään muutakaan.. Kavereiden mielestä asu oli ihan sopiva kyseiseen tilaisuuteen. Itse olen vähän kahden vaiheilla.

2705605079_5821135d43.jpg?v=0

Kävin ostamassa synttärilahjakortilla kaksi kerää ruskeaa Nallea, koska oli pakko päästä tekemään tätä hametta. Kyseessä on siis uusimman Novitan malli nro. 40, naisen poikittain neulottu hame. Kuvaushetkellä hameesta on neulottu yksi kokonainen ja yksi puolikas kiila + niiden väliset välikerrokset. Valkoinen lanka on apulanka, joka puretaan lopussa pois, ja hame yhdistetään silmukoimalla! Ou mai gaad! Baijerilaisissahan olis pitänyt silmukoida ainoastaan kymmenen silmukkaa, enkä saanut sitäkään onnistumaan LUKUISISTA yrityksistä huolimatta! Tässä hamosessa riittääkin sitten silmukoitavaa 123 silmukan verran, huhhuijaa!

Pitäisi varmaan lähteä valmistautumaan, jos meinaan ehtiä neuletapaamiseen, joka on siis kolmelta Ainolan puistossa. Vielä olen kyllä kahden vaiheilla, että menenkö vai en. Ensinnäkin, kotona olisi hirveästi hommaa, kun eilenkin oltiin ensin veneilemässä ja illalla elokuvissa, joten kotona käytiin vaan kääntymässä. Toisekseen, olen vähän vieraammassa seurassa ujo ja hiljainen, joten stressaan jo etukäteen sitä, että saankohan sanottua mitään. KIPpailemassa olleet OuNelaiset vaikuttivat ainakin tosi mukavilta, joten ei pitäisi jännittää.. Huoh, no onneksi tässä on vielä aikaa miettiä, että menenkö vai en.

Muuten, te kaikki eläimelliset neulojat! ;) Miten saatte karvakasanne pysymään erossa neuleista? Mulla tuo Zetorkin on jo ihan karvainen, vaikka olen kovasti koittanut välttää kissojen pääsemistä sen lähelle. Ehkä pitäis tehdä itelle joku neulomishuone, jonne on kissoilta pääsy kielletty, ja ennen sinne menemistä pitäis pukeutua johonkin karvoja hylkiviin vaatteisiin.. ;<

Eipä tässä muuta kuin aurinkoista sunnuntaita kaikille! :)