Saanko esitellä uuden ystäväni:

Kyseessä on miehen äidin vanha ompelukone, joka muutti meille pari päivää sitten. Vielä en ole ehtinyt testailemaan, että minkälaista jälkeä tällä masiinalla syntyy. Tai no joskus aikaisemmin ompelin kaksi lakanaa yhteen, mutta se nyt onnistuu vaikka poljettavalla Singerillä ;) Meillä on nimittäin sellainenkin vanha kapistus mökillä, tai oikeastaan jopa kaksikin.

En ole koskaan ollut hyvä ompelemaan. Siihen en jotenkin jaksa panostaa, joten saumoista ei välttämättä aina tule kovin suoria jne. Yläasteella tein jakkutakin (jota ei muuten kertaakaan ole käytetty...), johon jouduin hihan istuttamaan lukemattomia kertoja uudestaan, kun se ei vain mennyt hyvin siihen. Huokaus. Nyt olisi tarkoitus herätellä ompelu"taitoja" pikkuhiljaa henkiin. Sitten kun meillä on lapsia, tulemme käyttämään kestovaippoja, ja haluan tehdä ainakin suurimman osan niistä itse. Myös itselle olisi tarkoitus tehdä kestositeitä ja -pikkuhousunsuojia. Nyt pitäisi vaan perehtyä tarkemmin asiaan ja ruveta harjoittelemaan yhteistyötä uuden kumppanini kanssa ;D

Kävin tonkimassa myös äitini kaappien kätköjä:

Nappeja! Suurin osa noista on jotain yksittäisiä kauluspaitojen varanappeja tai muista vaatteista irronneita nappeja, mutta ei se haittaa. Niitä voi käyttää vaikka pipojen tai lapasten koristeluun. Ja löytyipä joukosta villatakkeihinkin sopivia nappeja. Seuraavassa kuvassa omat lempparini:

Nuo vasemman yläkulman puunapit on aivan ihanat, samoin tuossa ylhäällä keskellä keskimmäisenä oleva nappi, josta tulee mieleen joku kolikko. Nytkö tämä nappimania on tarttunut minuunkin...

Tapion kaupasta tilaamani paketti saapui viime viikolla, ja sain vihdoin Minttumaariin kaavailemani punaiset Woolit. Huivi oli tietysti pakko saada heti eilen puikoille, vaikka kesken on kaksi muutakin huivia sekä yhdet sukat ja tossut. Niin ja se ufoutunut bolero. Onneksi Shetland Trianglessa on menossa reunuskaavio, joten se valmistunee tässä muutaman päivän sisään. Oli tarkoitus saada se ensi yöksi pingottumaan, mutta ei taida keretä. Että semmoista tällä kertaa, palataan asiaan valmistuneen huivin merkeissä :) Mukavaa alkanutta viikkoa!