Ensinnäkin valtavat kiitokset ja halaukset kaikille Laminariaa kehuneille! En yhtään osannut odottaa moista suosiota. :) Ravelryssäkin kyseinen huivi on merkitty suosikiksi ylivoimaisesti eniten kaikista töistäni. Pääasia on kuitenkin se, että huivin uusi omistaja Jossu oli siihen tyytyväinen. :)

Tällä kertaa esittelyssä uuden aluevaltaukseni synnyttämiä tuotoksia. Jo viime kesänä kokeilin tällaisen tekemistä, mutta homma tyssäsi heti alkumetreille, kun en ymmärtänyt ohjetta. Asia jäi kytemään mieleeni, ja nyt päätin vihdoin yrittää uudelleen, kun  inspiroiduin Seijasiskon tekemistä patalapuista.

 

3598398950_21bc3da935.jpg

Ohje: Novita Kesä 2008 malli nro. 79
Lanka: Novita Kotiväki sekä punainen tuntematon puuvillalanka
Koukku: 2,5 mm
Menekki: 41 + 38 = 79 g

Tuo violettikukkainen on harjoituskappale, joten sitä ei kannata kovin tarkasti tuijotella. Ihmettelin kovasti, miksi minun kukkani ei näytä samanlaiselta kuin ohjeessa. Vasta toista kukkaa tehdessä huomasin virheen: olin tehnyt kiinteiden silmukoiden sijaan ketjusilmukoita, joten terälehdistä ei tullut kovin pyöreitä. Kelpaa se toki noinkin, eikä asiasta ymmärtämätön välttämättä huomaisi mitään erikoista, kunhan noita ei laita rinnakkain. ;P

Näitten patalappujen myötä syntyi kipinä virkkausta kohtaan. Patalappuja tulee tehtyä varmasti enemmänkin, sillä haluan tehdä myös oikeaoppisen violettikukkaisen version. Samaan sarjaan kuuluisi myös vessapaperipidike ja suodatinpussikori, sellaisethan voisi tehdä vaikka mökille. Nyt aloitin kuitenkin kirjanmerkkiä, joka alkaakin pian olla valmis. Niitäkin teen varmasti enemmän ja onpa mielessä monia muitakin virkkausideoita. Virkkauskärpänen on siis puraissut! :)

Toukokuun langankulutusraportointi on vielä tekemättä, jospa sen saisi huomenna tehtyä. Revontulikin valmistunee viikonlopun aikana, joten siitäkin on luvassa raporttia lähiaikoina. Myös lähettämäni SNY-paketit odottavat esittelyä. Nyt tuntuukin olevan kovasti blogattavaa asiaa, mutta kun ei meinaa ehtiä bloggaamaan!