Eilen illalla valmistui vielä yksi huivi/keeppi, mutta esittelen sen vasta joskus myöhemmin, kun saan tehtyä kämmekkäät samaan sarjaan. Lankaa siihen meni 132 grammaa, joka laitettakoon tähän ylös, että muistan laittaa sen tammikuun langankulutussaldoon mukaan.

Aikaisemmin tammikuussa valmistui myös nämä esittelemättä jääneet myssyt:

Ohje: Sytomyssy
Lanka: Novita Kotiväki (011) sekä Novitan Bambua ja tuntematonta puuvillalankaa kukkakoristeisiin
Koukku: 2,5 mm
Menekki: Kotiväkeä yht. 51 g, koristeisiin yht. 4 g

Nämä oli mukavia välipalatöitä, joita tulee varmasti tehtyä useampikin. Nämä menevät siis Seijasiskon ja Matleenan perustamaan sytomyssykeräykseen, josta voit käydä lukemassa lisää esimerkiksi täältä Matleenan blogista.

 

***

Tammikuussa sain valmiiksi yhteensä kahdeksan käsityötä. Lankaa niihin kului 841 grammaa, mikä on minulle hyvä määrä. Yleensä kulutus jää johonkin muutamaan sataan grammaan.

Lankavaraston muutos tammikuussa 2010:

  • langankulutus - 841 grammaa
  • lankaostokset + 1000 grammaa
  • lankavaraston muutos + 159g

Jepjep. Tuli ostettua vähän lankaa. Mutta kun. En oo vielä testannut tuota Novitan Alpacaa. Ja sitä oli Kärkkäisellä enää nuo jäljellä, joten piti pelastaa ne mukaan. Jos sinne ei vaikka tulis enää sitä lisää. Ja Kärkkäiseltä sitä saa halvimmalla (3,90 e/kerä, Anttilassa maksaa varmaan euron enemmän). Sitten Puro. Sitähän ei ole kevään värikartassa ollenkaan, joten olihan sitä hamstrattava vähäsen. Yhden puserollisen verran mulla sitä oli jo kanervikon väreissä, mutta näistä muista tulee ainakin huivi. Ja ehkä pipo ja lapaset. Luulin myöskin, että Rose Mohairia ei saa enää tuona harmaana, joten hamstrasin vähän sitäkin. Puolustukseksi todettakoon, että sille on jo kohdekin mielessä, ajattelin nimittäin tehdä tämän kietaisupuseron uusimmasta Novitasta.

Uusien lankojen lisäksi hankin myös uusia kirjoja. Itse asiassa ensimmäiset itsehankitut käsityökirjani.  Tosin tuota  Knitting Little Luxuriesiä en itse tilannut, vaan joku pakkaaja oli halunnut ensin lähettää minulle sen, vaikka tilasin Knitting Vintage Socksin. Sain pitää tuon virheellisesti lähetetyn kirjan itselläni. BookDepository olis kuitenkin joutunut maksamaan sen lähettämisen takaisin, joten oli varmaan yksinkertaisempaa, ettei tarvinnut alkaa lähettämään sitä mihinkään, vaan sain pitää sen hyvityksenä tuosta niiden kämmistä. Loppu hyvin kaikki hyvin siis.

Näissä merkeissä kului siis tammikuu, saapa nähdä mitä helmikuu tuo tullessaan.

Ps: SNY:lle vinkiksi, että päivitin vähän tuota Lempparit/inhokit -sivua, jos kaipaat vinkkejä lähetyksiin. Ilmoittautumislomakkeeseen kun ei hoksannut ihan kaikkea laittaa.