Sainpahan valmiiksi tällä viikolla nämä sukat, niin kuin lupailinkin. Alkuinnostuksen jälkeen alkoi vähän tökkimään, enkä ole pitänyt mitään kiirettä sukkien kanssa. Enkä pahemmin minkään muunkaan kanssa. Vissiin joku käsityötön aikakausi menossa vaihteeksi.

1278403.jpg1278410.jpg

Ohje: omasta päästä, mutta vinkkejä otettu sieltä täältä
Lanka: 7 veljestä Jättiraita
Puikot: 3,5mm 80cm pyörö
Menekki: 138g

Nämä olivat ensimmäiset kärjestä aloitetut sukkani, ja ensimmäiset sukat, jotka tein yhtä aikaa yhdellä pyöröpuikolla. Aloitukseen tein 8-aloituksen, ja lisäsin silmukoita välillä jokaisella, välillä joka toisella kerroksella, kunnes jokaisella puikolla oli 12 silmukkaa. En jaksanut sen kummemmin murehtia noita raitojen leveyksiä, joten varpaiden kohdalla punainen raita on leveämpi, luonnollisesti, koska silmukoita on vähemmän. Kantapään tein lyhennetyin kerroksin (tiimalasikantapää) ja värinvaihtumiskohta sattui hauskasti keskelle kantapäätä. Varressa lisäsin kuusi silmukkaa yhteensä kolme kertaa sopivin väliajoin, joten lopussa silmukoita oli 66. Päättelyn olisi voinut tehdä vähän löyhemmin, mutta en jaksanut enää purkaa, kun ei se kuitenkaan liikaa puristanut :P

Nämä tuskin jäävät viimeisiksi yhdellä pyöröllä tehdyiksi sukiksi, mutta pidän silti enemmän tavis sukkapuikkojen heiluttelusta. Vika saattoi olla pyöröpuikossa, jonka kaapeli vääntyi miten sattuu mutkille, mutta en muutenkaan pitänyt jatkuvasta puikkojen vetelystä ja työntelystä. Kiva oli tätä tekniikkaa kuitenkin kokeilla. Loistavan ohjeen löysin täältä, jonka kuvien ansioista viimein tajusin asian ytimen.

Eräs moka sattui myös, kun jaoin yhden kerän kahtia. En huomannut punertavien raitojen pientä sävyeroa, joten toisessa sukassa vaaleampi raita on siinä, missä toisessa tummempi. Sävyero on kyllä todella pieni, oikein ärsyttävän pieni, joten en jaksanut alkaa edes noin alkuvaiheessa sen takia purkamaan. Ei tuota edes kovin helposti erota, ellei tarkkaan katso. Tyhmää, luulin aluksi, että langassa on vain kolmea väriä.

Olen käynyt myös ostoksilla:

1278394.jpg

Punaiset Woolit ovat rinsessapipoa varten, Nallelle ei ole vielä tarkempia suunnitelmia. Sukkis-lankaa pitää kokeilla, kun oli niin edullista. Varmaan teen itselleni, miehelle tai jollekin muulle sukat. Lisäksi sain vihdoin ostettua 2mm ja 2,5mm puikot. Kakkoset maksoivat vain euron, ja nuo toisetkin 2,10e. Pitää yrittää etsiä joku hyvä lanka ja ohje noille pienille puikoille, joilla en olekaan koskaan aikaisemmin mitään neulonut!

Hyvä, etten ottanut osaa Lankahamstereihin, kun en ole juuri mitään saanut valmiiksi, enkä pystynyt kiertämään lankahyllyjäkään kaukaa :D Muutenkaan en oikein vielä uskalla osallistua noihin yhteisiin tempauksiin, kun olen vielä niin uusi täällä blogimaailmassa. SNY-juttukin olisi tosi ihana, mutta osaisinko ostaa toiselle mitään mieleistä..!? Rahatilannekaan ei olisi nyt ollut siihen sopiva, joten katsotaan uudestaan vaikka ensi syksynä, jos silloin sellainen taas järjestetään.

ps. Katsotaanpa päivittyykö tämä kirjoitus Blogilistalle, sillä ainakaan viime kirjoitukseni ei päivittynyt :o

muoks. Käytiin Kärkkäisellä, ja ostin vielä kaksi kerää tuota punaista Woolia. Ovat eri värjäyserää kuin nuo aikaisemmin ostamani, mutta toiset onkin varattu pipoon ja toiset lapasiin.