Tällä kertaa esittelyssä useampi neule. Näitä pikkuisia vaatteita on mukava tehdä, kun ne valmistuvat niin nopsaan.

Ohje: Drops 14-27
Lanka: Novita Nalle (500, 574)
Puikot: 3 mm
Menekki: 128 g
Muuta: Napit Nappi-Kikasta
Ravelryssä

Alunperin minulla oli tarkoitus tehdä näistä jämälangoista miehen siskontytölle joululahjanuttu. Ei mennyt ihan putkeen se suunnitelma, sillä a) ostin uutta lankaa, koska epäilin jämälankojen riittävyyttä ja b) tein nutun, mutta se ei valmistunut ajoissa, enkä muutenkaan antanut sitä miehen siskontytölle. Noh, oli siitä se hyöty, että nyt tiesin, että lanka tulee riittämään tällaiseen nuttuun. Tosin tästä tein vähän pienemmän kuin siitä edellisestä, koko on 1/3 kk. Oli mukava käyttää myös yksivärisiä lankoja, jolloin värit vaihtuvat säännöllisesti ja eri tavalla kuin edellisessä nutussa. Tällekään nutulle ei vielä ole käyttäjää löytynyt, koska lähipiiriin ei ole syntynyt tyttövauvoja tai vauvoja ylipäätään.

Ohje: Vauvan sukat
Lanka: Novita Nalle (500, 574)
Puikot: 2,5 mm
Menekki: 31 g

Nutulle kaveriksi tein loppulangasta nämä pienet sukat, ohjetta hieman muokaten. Varteen tein vain yhden "makkararaidan" ja teräosaankin yhden vähemmän kuin ohjeessa, koska halusin varmistaa langan riittävyyden. Vaaleanpunaista jäi vielä pieni nöttönen yli, viininpunainen uhkasi loppua kesken, joten kärjestä tuli tuollainen kaksivärinen. Ei välttämättä maailman kauneimmat sukat, mutta sopinevat jonkun pienokaisen varpaita lämmittämään. Lopuista langanjämistä virkkasin kukan, jota en tässä vaiheessa alkanut kuvaamaan. Kenties sekin paikkansa jostain löytää.

Ohje: Pikkulapsen pitkät sukat
Lanka: Novita Nalle Four Seasons (824)
Puikot: 3 mm
Menekki: 34 g

Nämä sukat tein kaverin tytölle, jolla olin ajatellut antaa tuon edellispostauksen nutun. Koko olis varmaan ollut aika passeli juuri tällä hetkellä, mutta nuttu olisi jäänyt kohta pieneksi, joten annoinkin pelkät sukat. Olivat kovasti mieluiset sekä äidille että tyttärelle :) Mukava jatkossakin tehdä jotain heille, kun tietää, että sitä arvostetaan. Hassua, miten itse ei pidä omia taitoja kovinkaan kummoisina, mutta jonkun ei-neulojan mielestä tällaiset perussukatkin voivat olla tosi hienot :)

Ohje: Ellin mekko
Lanka: Novita Tennessee (526)
Puikot: 3 mm
Menekki: 129 g
Ravelryssä

Tämä mekko on yksi niistä surullisen kuuluisista lahjaksi aiotuista neuleista, jotka eivät ikinä valmistuneet ajoissa. Olin ajatellut tämän tuolla samaiselle ystäväni tytölle, jolle annoin yllä esitellyt sukat. Projekti kuitenkin venyi ja venyi, ja tyttö samalla kasvoi liian isoksi ;) Sain neuloa helmaosan kahteen kertaan, kun ensimmäisestä yritelmästä tuli niin iso, että se olis varmaan mahtunut minullekin. Lisäksi jokin mätti olkaimissa, enkä millään viitsinyt purkaa. Niinpä mekko makasi keskeneräisten käsitöiden laarissa monta kuukautta, kunnes vihdoin sain aikaiseksi neuloa yläosat uudelleen.

Tein muutamia muutoksia. Matleenan tavoin käytin mallineuleena Rinsessa-neuleista tuttua valepalmikkoa. Lisäksi tein napinlävet molemmille olkapäille ja kaula-aukkoon virkkasin kiinteitä silmukoita ainaoikeinneuleen sijaan. Lopputulos on mielestäni oikein soma. Tälle olisi tarkoitus tehdä kaveriksi vielä hattu noista Tennesseen jämistä. Tai ei niitä varmaan jämiksi voi kutsua, kun lankaa tuli hamstrattua useampi kerä, kun "oli tarjouksessa" :P

Taas on yksi ufo selätetty ja pian toinenkin. Yllättävää kyllä, tällä hetkellä ei tee edes mieli aloittaa mitään uutta neuletta. Tai jos totta puhutaan, en vain osaa päättää, minkä aloittaisin ;P