Sain yhtäkkisen vimman tehdä Pomatomus-sukat. Päätin kuitenkin säästää ne Sukkasatoon, joten kuviota oli pakko päästä testaamaan kämmekkäitten muodossa. Otsikon mukaisesti nämä ovat ensimmäiset kämmekkäät, jotka olen tehnyt. Kyllä näille varmasti käyttöä löytyy, nyt kun ilmatkin viilenevät. Olen sellainen vilukissa, että sisälläkin olen aina jäässä. Varsinkin hiirikäsi jäätyy, joten nämä on tehty vähän sitä ajatellen.

2810118011_8f3094032f.jpg?v=0

Ohje: Nereid Fingerless Gloves
Lanka: Novita Nalle Colori
Puikot: 2,5 mm
Menekki: 62 g

Aloitin ensimmäisen kämmekkään 2,25 mm puikoilla, mutta se vaikutti vähän liian napakalta. Lisäksi kamppailin peukalokiilan kanssa, kun se ohjeenmukaisesti neulottuna olisi ollut aivan liian lyhyt, eikä pidentäminen olisi passannut kuvioon. Päätinpä sitten purkaa koko tekeleen ja aloittaa alusta. Tein molempia kämmekkäitä yhtä aikaa magic loopilla peukalokiilaan asti. Sen jälkeen jatkoin molempia omilla sukkapuikoillaan. Kummallista, pyöröllä neulottaessa tuli vähän tiukempaa jälkeä kuin sukkapuikoilla.. Täytyy kyllä sanoa, että ei ole tuo magic loop minua varten, vaikka onkin tosi kätevä. Aiemminhan olen tehnyt yhdet sukat tuolla tekniikalla ja silloin ajattelin tökkimisen johtuvan pyöröpuikon liian jäykästä ja vääntyvästä kaapelista. Tällä kertaa käytin Addin puikkoa, mutta ei sekään asiaa pelastanut. Tuntuu hankalalta ja aikaavievältä jatkuvasti olla nykimässä kaapelia ja langatkin menevät ihan solmuun. Harmi :(

2810966652_1da4d01d37.jpg?v=0

Tässä kuvassa värit on ehkä enemmän kohdallaan. Näistä tuli ihan kivat. Kuvio hukkuu ehkä vähän langan monivärisyyteen, mutta muuten värit käyttäytyivät aika mallikkaasti. Kerällä tämäkin lanka näytti vielä kivemmalta, mutta menettelee tuo valmis neulepintakin. Sukkia varten ostin vihretävää Nalle Coloria, toivottavasti niistäkin tulee kivat :)

Seuraavaksi voisinkin palata taas Chevalierien kimppuun. Ne jäi vähän paitsioon, kun kämmekkäät rynni puikoille. Vielä pari päivää aikaa saada ne valmiiksi, että Sukkasadon aikaan saa keskittyä vain sukkiin. Siitä bolerosta ei puhuta... Sadonkorjuuseen on valmistauduttu huolella: lankaa on ostettu ja toteutettavia malleja mietitty. Pari sukkakirjaakin on lainassa sopivaan aikaan. Suuret on ainakin suunnitelmat, sillä aion tehdä muutamat sukat pukinkonttiin sekä hyväntekeväisyyteen, ja lisäksi ne jo mainitut Pomatomukset ja mustat Söderat. Ohjetta Jatan ihaniin Bintjeihin odotellaan myös. Hoksasin, että mulla on varastoissa beigeä Kotiväkeä ja ne haluaa isona ehdottomasti Bintjeiksi!

Ai niin, kutsu Sukkasatoon oli tullut ja minut löytää Hillokellarista. Nyt vain odotellaan maanantaita, että pääsee luomaan silmukoita. Ihanaa viikonloppua!