Perjantai-iltana tikuttelin kilpaa kellon kanssa, kun yritin saada näitä sukkia valmiiksi. Kello kuitenkin voitti ja sukat valmistuivat lauantain puolella noin yhden aikaan yöllä. Vasta tänään pääsin näitä esittelemään, sillä pyörähdettiin yhden yön pikareissu miehen vanhempien mökillä.

1504282.jpg

Ohje: "Letit pitkin säärtä" -sukat Sukkasillaan -kirjasta
Lanka: Novita Nalle
Menekki: 166g
Puikot: 2,5mm

1504358.jpg

Tein ohjeeseen pienen muutoksen, eli tein palmikon vain säären ulkoreunaan. Nämä on tälläiset perussukat kivalla pienellä yksityiskohdalla :) Ensimmäisen kerran tein tuollaisen kaksinkertaisen sukansuun, ja tulihan siitä siisti. Aikaahan se vei, mutta oli sen arvoista. Kiilakavennukset tein ohjeesta poiketen joka toisella rivillä. Muuten olisi varmaan sukan loppuun asti saanut kavennella ja teräosasta olisi tullut aivan liian iso. Näitäkin sukkia tein rinnakkain ja taidanpa jatkaa samalla tekniikalla jatkossakin. Varsinkin tällaisissa pitkävartisissa sukissa olisi tympeää ensin tehdä toinen ja sitten aloittaa taas alusta.

1504294.jpg

Nallesta on tullut yksi mun lempparilangoista. Alan enemmän tykästyä vähän ohuempiin sukkalankoihin, kun niistä tehdyt nätit sukat sopivat ehkä kenkiinkin paremmin kuin jotkut paksuista langoista tehdyt. Nyt odotankin innolla, että saan kirjastosta pari varaamaani sukkakirjaa lainaan, jotta pääsen tekemään lisää söpistelysukkia :) "Evening Stockings for a Young Lady" ja "Elegant Ríbbed Stockings" -sukat ovat ainakin jonossa.

Sitten vähän väliaikatietoja muista keskeneräisistä töistä. Fifi on ohjeen mukaisesti melkein valmis, mutta näyttää melko pieneltä. Pitäisi vähän koittaa levitellä sitä, ja katsoa minkäkokoiseksi sen saa pingotettua. En olekaan enää varma, kuka huivin loppujen lopuksi saa. Katsotaan, josko olen leppynyt miehen äidille jouluun mennessä, ja annan sen hänelle joululahjaksi, kun ei synttäriksi kerennyt :P Baijerilaiset puolestaan etenivät vähän mökkireissun aikana, ja pian pääsen tekemään kantapäätä. Siihen se sitten sattaakin tyssätä, sillä en ymmärrä ohjeesta yhtä kohtaa. Mitähän mahtaisi tarkoittaa p to within 1 st of turning gap?