Voi että ottaa päähän, kun ei saa hyviä kuvia otettua. On taas se aika vuodesta, kun päivänvaloa on rajallisesti saatavilla, ja vielä kun pitää yrittää toiselta salassa kuvata itsensä päällä olevaa neuletta, ei lopputulos voi olla kovin onnistunut. Mutta esitellään nyt sitten tämäkin, vaikka melkein tekisi mieli jättää esittelemättä.

Mies on kinunnut itselleen kauluria siitä asti, kun tein sellaisen iskälle synttärilahjaksi kröhöm melkein kolme vuotta sitten. Muut projektit ovat aina kiilanneet edelle, mutta nyt päätin lähestyvän joulun kunniaksi vihdoin saada kaulurin tehtyä. Miehelle on muutenkin yleensä aika vaikea keksiä joululahjoja, joten onpahan nyt ainakin yksi keksittynä. :)
 

Ohje: Hepsin kauluri
Lanka: Novita Luxus Cloud (099 ja 639)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 126 g

Käytin taas inspiraation lähteenä tuota Hepsin kauluria, vaikka minulla olikin enemmän silmukoita (96), enkä muutenkaan noudattanut ohjetta ihan kirjaimellisesti.

Lanka oli minulle uusi tuttavuus. Olin jo monet kerrat hypistellyt sitä kaupassa, ja koska se tuntui niin ihanan pehmeältä, halusin kokeilla sitä johonkin projektiin. Tähän se sitten valikoitui, kun en heti kerralla viitsinyt ostaa mitään suurta määrää tuntematonta, varsinkaan Novitalaista, lankaa, kun ei voi tietää miten se käyttäytyy. Värivalikoima oli melko suppea, mutta neulomismielenkiinnon säilyttämiseksi en halunnut tehdä kokonaan yksiväristä, joten piti ottaa jotain kaveriksi. Eiköhän tuo kuitenkin kelpaa. Pääasia, että lämmittää. Kastelin valmiin neuleen ja annoin sen kuivua pyyhkeen alla. Neulepinnasta tuli tosi sileä ja laskeutuva. Tästä voisi tehdä itselle vaikka pipon, kun pystyin pitämään kauluriakin kaulassa ilman välitöntä raapimisefektiä.

 

Ohje: Atziinan hahtuvavillahousut
Lanka: Evilla Preyarn (A-33)
Puikot: muistaakseni 3,5 ja 3,75 mm
Menekki: 40 g

Nämä villahousut marinoituivat puikoilla noin vuoden verran, vaikka kyseessä onkin noinkin pieni projekti. Jostain syystä inspiraatio aina loppui kesken ja työ jäi korin pohjalle makaamaan. Sitten taas vähän jatkettiin, kunnes keksittiin parempaa tekemistä. Nyt päätin vihdoin ja viimein saada tämänkin projektin päätökseen, jotta lyhenisi tuo keskeneräisten neuleiden lista edes vähän.

Koska ihmislasta ei ollut saatavilla, mallina poseeraa nukkeni Kristiina. Hänelle housut ainakin sopivat ihan hyvin, mutta jää nähtäväksi, miten nuo pelittävät tositoimissa. Tosi korkeat noista tuli, mutta voihan tuon joustinosuuden tarvittaessa taittaa vaikka kaksinkerroin. Toivottavasti näillekin löytyy käyttäjä jossain vaiheessa...

HOX! Oululaisille tiedoksi ja muistutukseksi, että lankakauppa Lumoavassa Langassa on tänään neuletapaaminen, joka on jatkossa aina kuukauden toisena tiistaina. Itse ajattelin ainakin suunnistaa paikalle klo 18, onko muita tulijoita? :)