Kirjoitin jo tämän jutun kerran, mutta sitä ei näy missään :o Liekö vika selaimessa, kun muutenkin sekoili koko blogi sitä käytettäessä. Opera siis kyseessä. Nyt kokeilen tällä tutulla ja turvallisella Mozilla Firefoxilla. Onko muut huomanneet, että eri selaimet toimisivat eri tavalla? Tuo Opera ei ainakaan antanut muuttaa kuvan kokoa, jätti ihmeelliset välit enterin jälkeen jne.

(Selvisipä sekin ongelma: vaikka olin laittanut julkaisuajankohdaksi tämän päivän, se oli jostain syystä 1.1.1970! Poistin koko kirjoituksen ja kopioin tänne. Ihan syvältä tuo koko Opera.)

Mutta asiaan. Olen vihdoin saanut valmiiksi miehen pitkät villasukat. Lauantai-iltana ne valmistuivat elokuvaa katseltaessa. Kuvaa en vieläkään ole saanut otettua, mutta kun oli pakko päästä päivittämään blogia, niin otan kuvan kunhan mallinukke kotiutuu töistä ;)

1246044.jpg1246056.jpg1246048.jpg

Ohje: SK 6-7/2006
Lanka: 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Menekki: 207g

Tein muutamia muutoksia ohjeeseen. Kantapään tekoa en tajunnut ollenkaan, ja purinkin ensimmäisen yritelmän. Tein kantapään lopulta tavoilleni uskollisena vahvistettuna neuleena. Lisäksi, en tiedä oliko ohjeessa virhe, vai enkö osannut tulkita sitä oikein, kun pystyraidoitukset eivät menneet symmetrisesti enää kantapään jälkeen. Toiselle puolelle jäi kaksi silmukkaa ja toiselle puolelle kuusi silmukka, vaikka molemmille puolille olisi pitänyt jäädä neljä. Liian myöhään tajusin, että olisin voinut siirrellä silmukoita sen verran puikolta toiselle ennen kantapäätä, että olisin saanut raidat symmetrisesti. Jouduinkin sitten toista sukkaa tehdessä vähän kikkailemaan, että sain toisen sukan "toiseen suuntaan" epäsymmetriseksi. Huoh, tässäpä syy sille, miksi teen mielummin omasta päästä kuin muiden ohjeista. Ilmeisesti en vain osaa tulkita ohjeita oikein ja aina joutuu soveltamaan :( Jos joku muu on tehnyt sukat tällä ohjeella, otan mieluusti vastaan kommentteja. Toki muutenkin saa kommentoida ;)

Lauantain kauppareissulla löysin vihdoin uutta 7 veljeksen jättiraitaa. Jaoin kerän kahteen osaan ja päätin tehdä sukat. Ensimmäistä kertaa aloitin sukat varpaista, ja päätinpä vielä kokeilla sukkien neulomista yhtäaikaa yhdellä pyöröpuikolla. Täältä löysin hyvän kuvallisen ohjeen. Nyt ollaan tässä vaiheessa menossa :

1244444.jpg

Tuo kärki on ehkä hieman liian suippo, eli olisi pitänyt luoda alussa vähän enemmän silmukoita, mutta eiköhän tuo käytössä tasoitu.

Muoks. Lisäsin kuvat sukista.