Punaiset Kertut valmistuivat äitienpäivälahjaksi parissa päivässä. Sen aikaa sai muut neuleet olla jäähyllä, että varmasti ehdin saada nämä ajoissa valmiiksi. Eilen aamulla tein viimeiset kerrokset ja sukat olivat eilispäivän ja viime yön sileytymässä.

2482213209_3af75e8cd5.jpg?v=0

Ohje: Uhoavan Gnun Kerttu-sukat
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5mm
Menekki: 101g

2482213899_0ce60610d6.jpg?v=0

Baijerilaisista innostuneena tein sukkiin ranskalaisen kantapään. Loppukavennukset tein 1. ja 3. puikon lopussa ja 2. ja 4. puikon alussa ensin joka toisella ja lopuksi joka kerroksella. Vähän suipoilta näyttävät nuo päät, mutta eiköhän ne käytössä tasoitu ;) Muutenkin nämä sukat vähän venähtivät, kun kastelin ja laitoin pyyhkeen alle sileytymään, mutta äitillä onkin isompi jalka kuin mulla, joten toivottavasti ei kuitenkaan tullut liian isot. Ja toivottavasti nämä sukat päätyvät käyttöön, sillä joululahjaksi antamiani sukkia äiti ei kuulemma ole raskinut käyttää!

2482214537_4d6b0be845.jpg?v=0

Onpa muuten tosi vaikea ottaa omista jaloista kuvia. Tämä on paras otos, vaikka vietin tovin kuistilla kuvaamassa. Tarkoituksenani olisikin tehdä sukille pingottimet sekä kuvaamista että tietysti myös neuleen sileyttämistä varten. Perjantai-iltana heiluinkin kuviosahan kanssa pihalla, mutta sain aikaan melko suuren tuotoksen. Ensiksi piirsin sukan reunoja myötäillen kaavan paperille ja isonsin sitä jalkani mittojen mukaan. Tarkoitus ei kuitenkaan varmaankaan ole venyttää sukkaa ihan äärimmilleen, joten pyytäisinkin nyt pingottimen omistavien kanssaihmisten apua. Olisin kovin kiitollinen, jos saisin vastauksia seuraavaan kysymykseen: Kuinka leveä pingottimenne on pohkeesta/nilkasta/jalkaterästä?

Otanpas vielä loppuun kantaa Blogilistan uuteen ilmeeseen. En tykkää yhtään! Kaikki on ihan sekaisin, ja ulkoasukin muuttui epäselvemmäksi ja rumemmaksi. Senpä takia olenkin siirtynyt käyttämään Google Readeria, jonne nyt aluksi laitoin muutaman suosikkiblogini tiedot. Ties vaikka jatkossa siirtyisin kokonaan käyttämään sitä, jos Blogilistan sekoilut ei lopu.