Ehdin sittenkin saada Petäjä-sukat valmiiksi perjantain aikana, eli ne ehtivät vielä Sukkasatoonkin! Viimeinen langanpää oli päätelty klo: 23.55, joten aika tiukille meni :D Jossain vaiheessa meinasi usko loppua, kun kantapää piti neuloa kahteen kertaan ja lankakin näytti loppumisen merkkejä. Loppujen lopuksi lankaa jäi noin kahden metrin pätkä, joten aika optimaalinen oli tämä jämälankaprojekti ;) Oli mulla kyllä varasuunnitelmakin, olisin nimittäin purkanut hameesta sen nyörin, kun siihen upposi useampi metri lankaa.

Mallineule ei näy kovin hyvin näin tummassa langassa, mutta ihan kivat näistä tuli. Mies sai toimia mallinukkena, ja sukat oli kuulemma vähän tiukat nilkasta. Päätinkin pingottaa sukat noiden ylisuurten pingottimien avulla, jotta ne vähän venyisivät. Toivottavasti tuli sopivat.

2991899056_3117a16f0e.jpg?v=0

Ohje: Petäjä-sukat
Lanka: Novita Nalle
Puikot: 2,5 mm
Menekki: 96 g

Vammoiltakaan ei vältytty, sillä oikean käden peukalo ja etusormi ovat edelleen vähän tunnottomia :o Ilmeisesti käsi on ollut jotenkin huonossa asennossa. Kerran aikaisemmin tuli myös samanlainen vamma, tosin oikean käden nimettömään. Onko kukaan muu kärsinyt samasta ongelmasta? :D

Sukkasadon aikana neuloin seitsemän paria sukkia. Niistä neljät tuli omaan käyttöön, kahdet lähtee hyväntekeväisyyteen ja nämä Petäjä-sukat annan iskälle isänpäivälahjaksi. Lankaa kului yhteensä 607 grammaa. Olen ihan tyytyväinen saavutukseeni, vaikka tavoitteet olivatkin korkeammalla. Muutamat joululahjat jäi tekemättä, mutta hyväntekeväisyyteen sentään sain aikaiseksi parit sukat. Itsekkäästi silti tein itselleni suurimman osan. Huomaan nykyään suosivani ohuita puikkoja, sillä kaikki Sukkasadon sukatkin syntyivät 2,5 millisillä :)

Lapaskuukin on korkattu, loin silmukat jo viime yönä, niin kuin ajattelinkin. Kovin paljon en yöllä neulonut, kun tuo peukalo tuntui niin ikävältä, mutta nyt alkaa jo tunto vähän palailla. Toistaiseksi lapasenalku näyttää ihan lupaavalta, mutta saapa nähdä missä vaiheessa kirjoneule alkaa kiristämään ;D

Lumista lauantaita! ;)

2991900070_4dc0d2c4f1.jpg?v=0