Tässä se nyt vihdoin on. Aloitin huivin jo toukokuussa, mutta kesäkuussa tuli stoppi, joka kesti melkein puoli vuotta. Huivi oli lähestulkoon valmis, kun huomasin kissan purreen reikiä huiviin. Toinen reikä oli tuossa ensimmäisessä violetissa osuudessa, ja se oli onneksi niin pieni, että sen sai melko helposti parsittua. Lisäksi lanka on niin karheaa, ettei reikä ollut lähtenyt yhtään purkautumaankaan. Toinen reikä sattuikin sopivasti tuollaiselle reikäkerrokselle, joten sitä ei pystynyt mitenkään paikkaamaan. Purettavaa oli onneksi vain muutama kerros, mutta se otti lujille, kun huivi oli viittä vaille valmis ja muutenkin viimeiset kerrokset pitkiä. Niinpä huivi jäi laatikon pohjalle odottamaan uutta inspiraatiota ja shokista toipumista.

Ohje: Revontuli
Lanka: Aade Lõng Artistic
Puikot: 5,5 mm
Menekki: 173 g

Neulominen oli aika rasittavaa, kun lanka oli katki useasta kohtaa, myös ennen kissan käsittelyä. Pakko oli kuitenkin neuloa pätkityllä langalla, kun enempää ei ollut. Lopputulos on kaikesta huolimatta ihana. Olen tätä itse pari kertaa töissä käyttänyt, vaikka yleensä en käytä näin värikkäitä vaatteita. Vielä on arvoitus, että jääkö tämä omaan käyttöön vai keksinkö sille paremman omistajan.

Kuvat on aika kehnoja huonosta valaistuksesta johtuen. Lisäksi meidän kamera alkaa vedellä viimeisiään ja jouduin kuvaamaan miehen puhelimella. Seuraavana ostoslistalla oliskin sitten uusi kamera. Eihän tässä olekaan just ostettu kuin joululahjat, kaksi uutta tietokonetta ja auton huoltokin kolkuttelee oven takana. Rahan menoa ei voi estää… Uusin ostokseni ei ollut kuitenkaan kovin kallis. Tilasin nimittäin Nancy Bushin Knitted Lace of Estonian BookDepositorystä hintaan 13,81 €. Ei lainkaan paha hinta, vai mitä? Pitäisköhän sittenkin osallistua Ravelryn 10 shawls in 2010 -ryhmään, kun olisi asianmukainen kirjakin hankittuna. Huivien neulomiselle ei näköjään loppua näy, vielä kun niille kaikille löytyisi käyttäjäkin.

Matleena kyseli huivin pingottamiseen käyttämästäni alustasta. Materiaali on Bilteman sivujen mukaan vaahtomuovia. Mielestäni sopivan jämäkkää, mutta silti tarpeeksi pehmeää; neulat saa helposti painettua alustaan ja ne pysyy siinä hyvin. Lisäksi alustan saa koottua haluttuun muotoon, nyt suorakaiteen mallisenkin huivin pingottaminen onnistuu helpommin. Kissataloudessa on myös tärkeää, että alustan saa siirrettyä paikasta toiseen, kissoja kun kovasti kiinnostaa nyppiä neulat irti, ja aikaisemmin olen joutunut jättämään pingotetun huivin olohuoneen lattialle kissojen armoille.

Huoh, kai se pitäisi taas yrittää motivoitua työntekoon. Väsyttää, kun pari yötä on tullut nukuttua vähän vähemmän, ja lisäksi miehen ollessa lomalla oma työmotivaatiokin on vähän kateissa. Tänään lähden vähän aikaisemmin töistä, kun menen elämäni ensimmäistä kertaa hierojalle. Jännää! :D Heippa taas seuraavaan kertaan!