...tai on pukannut jo ajat sitten (marraskuussa), mutta nyt vasta saan aikaiseksi esitellä.

Vaikka eräänkin kerran jupisin, että tuskinpa enää ostan näitä valmiiksi raidoitettuja lankoja, niin en voinut vastustaa kiusausta yhdistää tummanruskeaa lankaa näihin ruskeasävyisiin raitalankoihin. Piti vain yrittää sulkea silmät siltä, että sukista ei tule ihan identtisiä, ellei halua turhaan katkoa lankoja. Ja minähän en halua.

 Ohje: oma perussukka, 56 silmukkaa, varren alussa 1o kiertäen, 1n -joustin
Lanka: Novita 7 Veljestä (687) ja 7 Veljestä Raita (896)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 150 g

Nämä sukat menivät iskälle joululahjaksi. Iskä ei kuulemma joululahjaksi mitään muuta tarvitse, kuin ristikkolehden ja villasukat, joten pakkohan sellaiset on aina tehdä. Synttärilahjaksi iskä tilasi harmaat perussukat, koska näitä "hienompia" ei kuulemma melkein raski käyttää. Pistetäänpä korvan taakse.

 Ohje: oma perussukka, 56 silmukkaa, 1o 1n- ja 3o 1n -joustimella
Lanka: Novita 7 Veljestä (687) ja 7 Veljestä Raita (894)
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 148 g


Nämä toiset sukat halusin tehdä, vaikka saajaa ei ollutkaan valmiina mielessä. Lopulta nämä päätyivät miehen joululahjapakettiin ja ihan mieluinen lahja näytti olevan. Tämän raitakerän ostin aluksi varalle, kun tuota toista ei löytynyt Kärkkäiseltä, josta yleensä Novitan langat ostan (ja nyt sieltä saa myös Drops Alpacaa <3  ja muitakin Dropsin lankoja). Loppujen lopuksi näistä tuli kuitenkin mielestäni hienommat kuin noista ensimmäisistä, jotka nekin ovat kyllä ihan kivat. Joustinneuleessa nuo värinvaihtumiskohdat eivät näy niin selkeästi, joten ei ole niin epäsiistin näköistä jälkeä. Muutenkin tuosta 3o 1n -pinnasta on tullut uusi lemppari perinteisen 2o 2n -joustimen rinnalle.

 Ohje: Olga-sukat pienin muutoksin
Lanka: Novita Nalle Kukkaketo (817 ruusu)
Puikot: 3 mm
Menekki: 86 g

Äiti pyysi neulomaan sukat ystävälleen joululahjaksi. Toivoi samanlaisia kuin hänet omat sukkansa, joten sellaiset tein, tosin pari numeroa pienempänä. Nämä sukat ovat tehneet reissun Intiaankin, kun alun perin äiskän piti viedä nämä sinne yllätyslahjaksi myöhemmin saapuvalla ystävälle, mutta lentoemojen lakkoilu sotki suunnitelmat, eikä voitu tietää, että pääseekö sukkien saaja ollenkaan reissuun. Niinpä sukat palasivat takaisin kotimaahan, mutta päätynevät vielä toivottavasti jossain vaiheessa uuden omistajansa luo.

Näiden lisäksi on valmistunut äitille joululahjaksi huovutetut lapaset sekä miehen synttäripusero, jonka sain kuin sainkin aikataulun puitteissa valmiiksi, paitsi vetskari on vielä kiinnittämättä. Ostin kolme vetskaria, enkä osannut päättää, että minkä niistä laitan, joten päätin antaa miehen itsensä valita, kun hänhän sitä paitaa tulee käyttämäänkin. Valinta on nyt tehty, pitäisi vain vielä löytää motivaatiota vetoketjun ompeluun. Jotenkin mulla on semmoinen kutina, että se ei onnistu ihan ensi yrittämällä...