Tein taas tuossa eräänä päivänä lankainventaarion ja kauhistuin: olen noin puolen vuoden aikana onnistunut haalimaan taas neljä kiloa lisää lankaa, vaikka olen kuuliaisesti pidättäytynyt enimmistä lankaostoista. Se taisi olla se Tallinnan reissu... Yhteensä lankaa on siis noin 22 kiloa, ja siitä sisuuntuneena päätin ruveta hankkiutumaan eroon kaikenlaisista epämääräisistä jämälankanöttösistä. Silmiini osui sopivasti juttu Sotilaskotiliiton Sukat Tuntemattomalle sotilaalle -kampanjasta, johon päätin osallistua. Mua jotenkin aina ”koskettaa” tuollaiset keräykset, joissa jonkin tietyn ryhmän kaikille jäsenille aiotaan lahjoittaa jotain. Alan aina miettimään, että entä jos joku jääkin ilman? Jämälankakoristani löytyi sopivasti vajaa kerä ruskeaa seiskaveikkaa ja raidoiksi harmaata ja vihreää. Sukkien siis toivottiin väritykseltään sopivan maastopuvun väreihin. Ilmeisesti sitä väritoivetta ei tarvis noin orjallisesti noudattaa, joten kaipa ne huolivat myös sinisävyiset sukat, jos sellaiset vielä saan aikaiseksi...

 

Ohje: perussukka omasta päästä, 56 silmukkaa, koko n. 42-43
Lanka: Novita 7 veljestä
Puikot: 3,5 mm
Menekki: 141 g

 

Vähän sai säätää, että sai käytettyä ruskean langan lähes loppuun. Vielä sitä jäi pari metriä, jonka tukin seuraaviin jämälankasukkiin raidoiksi (ne on muuten jo puikoilla). Mielestäni näistä tuli varsin kelvolliset armeijasukat, olisi kiva tietää, että kenelle nämä joskus päätyvät. :) Sukkiin pyydettiin laittamaan jokin tervehdys mukaan, joten ajattelinkin laittaa blogini osoitteen siihen viestiin, jotta saaja voi halutessaan käydä jättämässä jotain kommenttia tänne. Tarkoituksena olisi tehdä vielä toisetkin sukat tähän keräykseen, mutta nämä ensimmäiset lähetän kyllä jo piakkoin eteenpäin. Nimittäin yleensä mulla tuppaa nämä hyväntekeväisyysneuleet jäämään kaapin perälle pölyttymään, kun en saa aikaiseksi lähettää niitä tarkoitettuun kohteeseensa.

Muoks. Kiitos synttäri- ja hääpäiväonnitteluista ja muutenkin kommenteista edelliseen postaukseen! Joukossa oli pari uutta tuttavuuttakin! :)